Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Charlotte Thorstvedt sensurerte bort pupp

Photoshoptabbe i musikkmagasin.

ORIGINALBILDET: Dette bildet ble sensurert av Charlotte Thorstvedts musikkmagasin Hissig.no. Foto: Ingrid Pop
ORIGINALBILDET: Dette bildet ble sensurert av Charlotte Thorstvedts musikkmagasin Hissig.no. Foto: Ingrid Pop Vis mer

(Dagbladet): Aviser sladder regelmessig bilder av mennesker på grunn av personvern, presseetikk eller juridiske årsaker. Å photoshoppe bort kroppsdeler fra bilder brukt i redaksjonelt innhold, er derimot langt sjeldnere.

I går valgte det nye musikkmagasinet Hissig, hvor Charlotte Thorstvedt er redaktør, å fjerne venstre brystvorte fra pressebildet til artisten Sandra Kolstad i en artikkel de publiserte på nettsida si. Saken ble seinere fjernet.

- Forskjell på dette og FHM Bildet, som er en del av en bildeserie tatt til coveret av Kolstads andre album som kommer i september, er resultatet av et kunstnerisk samarbeid mellom fotografen Ingrid Pop, klesdesigneren Christina Ledang og artisten selv.

- Det er et konseptalbum med vann som utgangspunkt for tekst og tone. Vi ville transformere denne tematikken til det visuelle uttrykket. Det er stor forskjell på vårt samarbeid, og om jeg skulle stått halvnaken på forsiden av For Him Magazine, som er laget av menn, for menn.  

Redaktør Charlotte Thorstvedt bekrefter at Kolstads brystvorte ble photoshoppet bort og saken senere ble fjernet.

- Går full pupp Hun sier at saken publiseres på ny, med det originale bildet uten photoshopping.

- Jeg har ingenting imot å vise det, vi var rett og slett usikre på reglene rundt det. Så nå publiserer vi originalbildet igjen og går full pupp, bokstavelig talt. Vi beklager veldig sensureringa, men vi har en god dialog med Sandra. Både jeg og Sandra synes det er morsomt at det har blitt så mye oppstyr rundt en pupp, skriver hun i en sms.

Kolstad selv synes sensureringa var underlig da hun så saken.

- Det overrasket meg at noen ville ønske å sensurere en uskyldig liten brystvorte i 2012. Men Hissig var usikre på regelverket på dette feltet og beklager nå at de har gjort en feil. Det har jeg full forståelse for, og jeg heier selvfølgelig på Hissig som et kjærkomment innslag i norsk musikkmagasinverden.

REDAKTØR: Charlotte Thorstvedt. Foto: Dagbladet
REDAKTØR: Charlotte Thorstvedt. Foto: Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media