Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Charter-Svein» har kapret stor rolle i ny norsk film

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Svein Østvik.

FILMROLLE: Svein Østvik har fått rolle i ny norsk film. Her med hesten sin «Thai Passion». Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
FILMROLLE: Svein Østvik har fått rolle i ny norsk film. Her med hesten sin «Thai Passion». Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Svein Østvik (56) - kjent fra TV3-serien «Charterfeber» - gleder seg til å vise fram en ny side av seg selv foran kamera.

TV-profilen har nemlig kapret en rolle i den nye norske filmen «Meet Market», som regisseres av Morten Haslerud.

- Dette er noe nytt for meg og er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg veldig, sier Østvik til Dagbladet.

- Skrekk-komedie

Filmen handler om en mann som blir singel etter et samlivsbrudd og som blir overtalt til å prøve en «sex-app».

Når hovedpersonen, som spilles av svenske Jonas Daniel Irvall, drar for å møte sin første date, utvikler det hele seg i en svært uventet retning.

- Det er en slags skrekk-komedie. Jeg spiller hovedpersonens kompis, som overtaler ham til å prøve denne appen, sier Østvik, og legger til:

- Rollefiguren min er en ganske enkel person.

Spiller mot Per Christian Ellefsen

Dersom finansieringen går i orden, skal innspillingen etter planen starte til høsten. På rollelista står også «Elling»-skuespiller Per Christian Ellefsen (63) og Karoline Glomnes, som har vært med i TV 2-serien «Folkevalgt».

De første leseprøvene ble en stor opplevelse for Svein - som tidligere har en rolle i «Hotel Cæsar» som sin største skuespillererfaring.

- Det er utrolig gøy å være sammen med så mange flinke folk. Det er jo klart at man må holde seg litt mer i tøylene når man skal spille en rolle i en film enn å være med i et program som «Charterfeber», sier 56-åringen.

- Men jeg føler det gikk kjempebra og skal ha med meg manus på ferieturen til Bulgaria i sommer. Jeg gleder meg til å pugge replikker på solsenga, sier han med et smil.

REGISSØR: Morten Haslerud har regien på den nye filmen «Meet Market». Foto: Privat
REGISSØR: Morten Haslerud har regien på den nye filmen «Meet Market». Foto: Privat Vis mer

Regissør Morten Haslerud kontaktet Østvik etter å ha sett ham i aksjon på TVNorge-programmet «4-stjerners middag».

- Svein imponerte på prøvefilming

- Jeg satte og jobbet med manuset, og lette etter en type som Svein. Da jeg hørte at han sa på TV at han drømte om en filmrolle, tenkte jeg «hvorfor ikke bare kontakte ham»?

- Vi fikk raskt god kontakt, og seinere imponerte Svein også på sine to prøvefilminger. Mange har et feil bilde av ham. Svein er en smart fyr med mye livserfaring. Dessuten går han løs på oppgaven med mye energi.

Roet ned på party-livsstilen

Svein Østvik var i 2009 med i «Skal vi danse» på TV 2. Han har også vært med i «71 grader nord» og «4 stjerners middag».

Tidligere i år sa Østvik i et intervju med Dagbladet at han har roet ned på partylivsstilen etter at «Charterfeber» tok slutt.

- Jeg har alltid drukket litt for mye og drikker flasker med vin når andre bare tar et par glass. Men nå som jeg trener, er jeg blitt mer beskjeden, og drikker bare ett glass vin når jeg møter mutter'n, sa Østvik den gang.

- Når man nærmer seg 60 år, kan man ikke bøtte nedpå lenger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media