Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cheech&Chong gjør comeback

Komi-legendene fyrer opp en ny film etter 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tungt nedrøykede dopduoen er på vei tilbake etter at de sist ble sett i «Cheech & Chong's the Corsican Brothers?» i 1984. Kultparet jobber nå med manuset til en ny film, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Dere kjenner meg. Hvis noen tilbyr meg å bli med i en film med dop, så stiller jeg, spøker Tommy Chong.

New Line Cinema står bak comebacket som først ble pratet om for et år siden. Kultstatusen til filmene hadde bare økt, og Tommy Chong og Cheech Marin oppdaget at de ikke tjente penger på alt Cheech&Chong-utstyret som ble solgt over internett. De snakket med Marins manager om å lage en lisensavtale. Omtrent samtidig hadde Chongs døtre laget et manus med to C&C-liknende figurer. Plutselig slo ideen om en oppfølger dem.

Milliard-butikk

- Verden er klar for en ny Cheech & Chong-film. Særlig med tanke på at vi har en helt ny generasjon fans der ute, fastslår New Line Cinema-topp Kent Alterman.

Cheech Marin har slått seg fram som seriøs skuespiller de siste årene, og våger derfor igjen å spille marihuana-hodet.

- Nå aksepterer endelig folk meg som en skikkelig skuespiller, sier Cheech som blant annet spilte mot Don Johnson i «Nash Bridges» fra 1996 til 2001.

De seks filmene om dopduoen som kom ut fra 1978 til 1984, har spilt inn over 1,1 milliarder kroner bare i USA. Den neste filmen tar opp tråden og viser hvordan hasjbrødrene har det to tiår etter. Et grovmanus er allerede klart, og blir laget ferdig av duoen selv i samarbeid med en New Line Cinema-dramaturg.

Møttes på toppløsbar

- Jeg og Tommy forstår hverandre bedre nå. Å skape sammen med ham er det enkleste jeg har gjort. Det er så intuitivt for oss, sier Cheech til Hollywood Reporter.

- Det er deilig. Når noen har vært sammen så lenge som vi var, skapes en enhet som ikke kan brytes, istemmer Chong.

Gjengen møttes da Chong opptrådte med en teatergruppe på en toppløsbar i Vancouver i 1968.

- Vi har fått flere og flere fans de siste 20 årene. Albumene og filmene har blitt overgangsriter for hver nye generasjon, sier Cheech Marin.

<B>LEVER OPP TIL IMAGEN: I mai måtte Tommy Chong møte i retten der han tilsto å ha tenkt å selge brukerutstyr.
LEKER MED DE STORE GUTTA: Her tøyser Cheech Marin med Don Johnson under "People's Choice Awards" i 2000.