Cher urolig over Jacko

Superstjernen Cher mener hun kjenner Michael Jackson godt. Til Dagbladet sier Cher at hun lenge har vært bekymret og urolig over Michael Jacksons oppførsel.

NEW YORK/LOS ANGELES (Dagbladet): Cher forteller at hun og Jackson var venner og pleide å omgås da de var yngre, men at hun nå ikke har sett ham på lang tid. Videre sier Cher at hun tidlig fikk en dårlig følelse overfor hans atferd.

Ny film

Dagbladet treffer Cher i New York i forbindelse med lanseringen av hennes neste film «Stuck On You» som har premiere ved juletider. I denne komedien spiller Cher seg selv, i en ironisk og burlesk utgave.

Den 57-årige stjernen med det dyrt betalte tenåringsutseendet er høyst oppegående og klar i sine uttalelser. Hun sier at det å stå på hatlisten til en av de ekstreme høyreorganisasjonene i USA ser hun på som en stor ære.

Cher er en av de få av Michael Jacksons stjernevenner som har uttalt seg om den nå arresterte popstjernen.

Så trist

Elizabeth Taylor som forsvarte ham i 1993, forrige gang Jackson ble anklaget for seksuelt misbruk av barn, vil ikke kommentere denne gangen.

- Fru Taylor føler ikke for å snakke, sier hennes talskvinne.

Lisa Marie Presley som var gift med Jackson i 20 måneder, var også blant hans forsvarere i forrige runde. Denne gangen vil hun ikke engang kommentere.

- Det er så trist, ingen vil komme nær dette. Kan du klandre dem for det? sier en ledende skikkelse i amerikansk underholdningsindustri til The New York Times.

De eneste som rykker ut til Michael Jacksons forsvar, er familien. Hans bror Jermaine Jackson sier at anklagene mot ham er en moderne form for lynsjing.

Jermaine Jackson sa til tv-kanalen ABC i natt at hans bror er utsatt for rasemotivert vendetta og utpressingsplott. Han synes etterforskerne bak ransakingen av Neverland Ranch bør etterforskes.

- Anklagene er en stor fet løgn,sa han, før han fortsatte:

- Å sette håndjern på min bror er som å sette håndjern på hele familien.

Arrestasjonen av Jackson har allerede fått virkninger inn i amerikansk dagligliv. Skolekorpset som skal gå først i Thanksgiving-paraden her i New York i neste uke, har i ukevis øvd på Michael Jacksons hit fra 1980 «Thriller». Torsdag ble den strøket av programmet, og korpset øver i stedet på «R.O.C.K in the U.S.A».

BEKYMRET: Cher er en av de få stjernene i USA som våger å si litt om Michael Jackson-saken. Egentlig er hun i ferd med å lansere sin nye film.
FÅR STØTTE: Fans av Michael Jackson markerte sin støtte med talglys og støtteerklæringer i går. Dette bildet er fra Roma.