Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Last of Us»

«Chernobyl»-skaper med ny serie

Skaperne av HBOs «Chernobyl» lager serie av det kritikerroste spillet «The Last of Us».

Helvete på jord: Miniserien om Tsjernobyl-ulykken er både vanskelig å se på og å ta øynene fra, mente Dagbladets anmelder. Nå kommer skaperen med ny serie. Foto: HBO Vis mer

Playstation-spillet «The Last of Us» kom først ut i 2013. Siden har det solgt mer enn 17 millioner eksemplarer, og ifølge CNN er det et av historiens mest kritikerroste spill.

Nå blir det også en helaftens HBO-serie, ifølge The Hollywood Reporter. Det er Craig Mazin, mannen bak HBOs megasuksess «Chernobyl», som står bak den kommende serien.

Med seg på laget har han Neil Druckmann, som skrev og regisserte spillet.

«Chernobyl» var en enorm seersuksess, og hadde på et tidspunkt historiens høyeste poengsum på filmdatabasen IMDb. Dagbladets anmelder var også begeistret, og trillet en femmer på terningen.

Pandemi

Spillet «The Last of Us» er satt i en postapokalyptisk verden rammet av en dødelig pandemi. En dødelig soppinfeksjon forvandler alle som kommer i kontakt med den til livsfarlige monstre, og samfunnet slik vi kjenner det har brutt sammen.

Smugleren Joel og tenåringsjenta Ellie må trosse farene og legge ut på en reise gjennom USA, for å nå et laboratorium hvor en mystisk motstandsbevegelse jobber med en kur mot soppinfeksjonen. Serien vil følge handlingen i spillet, skriver The Guardian.

Ifølge Forbes har Hugh Jackman allerede pekt seg ut som fansens favorittkandidat til rollen som Joel, men HBO har foreløpig ikke kommentert rollebesetningen.

Mazin har imidlertid gitt uttrykk for at han er svært begeistret over prosjektet.

- Druckmann er uten tvil den sterkeste historiefortelleren i dataspillmediet, og «The Last of Us» er hans opus magnum. Å få sjansen til å jobbe med dette kunstverket har vært i en drøm i årevis, og jeg er beæret over å få jobbe med ham, sier Mazin i en uttalelse gjengitt av The Hollywood Reporter.

Druckmann gjengjelder entusiasmen.

- Med «Chernobyl» skapte Mazin og HBO et spennende og skjellsettende emosjonelt mesterverk. Jeg kan ikke tenke meg en bedre samarbeidspartner for denne serien, sier han.

«The Hangover»

Serien er en samproduksjon mellom HBO og Sony Pictures Television i samarbeid med PlayStation Productions, skriver The Guardian.

Mazin er tidligere mest kjent for å ha skrevet de to oppfølgerne til filmen «The Hangover».

I et intervju med nettstedet Vox har han tidligere fortalt at erfaringen med komedier kom overraskende godt med i arbeidet med den historiske miniserien.

Serien var opprinnelig tiltenkt seks episoder, men Mazin valgte å kutte til fem. Grunnen er enkel, fortalte han:

- Tanken på å kjede folk eller kaste bort tida deres gir meg nesten anfall. Så erfaringen fra komedier, og treningen i å ta vare på publikum, spilte definitivt en rolle.

Nyheten om «The Last of Us»-serien kommer i kjølvannet av den populære Netflix-serien «The Witcher».

Serien basert på bøkene med samme navn av den polske forfatteren Andrzej Sapkowski - men flere, deriblant Dagbladets anmelder, har bemerket at den også trolig lot seg inspirere av dataspillserien basert på bøkene.

Hele Norges coronakart