Chick Corea & Bela Fleck

Et strålende musikalsk vennskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Chick Corea er en nøkkelfigur i moderne jazz, og Bela Fleck er en av verdens største virtuoser på banjo. Fleck har jobbet mange år i Nashville og er bl.a. med på Øystein Sundes plate «Kjekt å ha». Men han har også lagd roots-arrangementer for operastjernen Renee Fleming og eksperimentert vilt med crossover-prosjekter både med sin egen gruppe Flecktones og ellers i forbindelse med alt fra klassisk musikk til afrikanske rytmer.

Og nå altså tangentvirtuosen Chick Corea. Både Corea og Fleck har skrevet låtene på albumene – i tillegg til en vidunderlig versjon av Barroso & Russells «Brazil». Corea er i det rene Return To Forever-humøret med sine melodiøse, glidende harmonier, og Fleck svarer både med muntert banjokomp og sololinjer som virvler fritt og ledig omkring sololinjene til Corea. Eller omvendt. Eventyrlyst og spilleglede – hele veien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer