ÆRES: Chick Corea blir æresdoktor ved NTNU. For tida turnerer han i Sverige og Norge med Trondheim Jazzorkester. Foto: Bjørn-Owe Holmberg.
ÆRES: Chick Corea blir æresdoktor ved NTNU. For tida turnerer han i Sverige og Norge med Trondheim Jazzorkester. Foto: Bjørn-Owe Holmberg.Vis mer

Chick Corea NTNU-æresdoktor

I morgen blir jazzstjernen Chick Corea (69) utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Trondheim (NTNU).

|||Den amerikanske superpianisten vil motta utmerkelsen i morgen kveld, mot slutten av den første av to konserter med Trondheim Jazzorkester på Dokkhuset i Trondheim.

Corea og TJO er for tida på turné i Norge og Sverige etter å ha samarbeidet sporadisk, men med stor suksess siden Corea var «Artist in residence» ved Moldejazz i 2000.

Ny cd
Samarbeidet mellom Chick Corea og Trondheim Jazzorkester begynte med den såkalte mirakelkonserten i Molde, og har avstedkommet turneer, en cd og konserter i USA og Japan. En ny cd er under forberedelse, og ifølge NTNU har samarbeidet hatt stor betydning for anerkjennelsen og videreutviklingen av jazzmiljøet ved NTNUs Institutt for musikk.

Utnevnelsen markerer hva NTNU ønsker å stå for internasjonalt, som et mangfoldig skapende universitet der de estetiske fag har en selvfølgelig plass.

Toneangivende
Chick Corea har vært regnet som en av jazzens toneangivende utøvere siden slutten av 60-tallet, både som medlem av Miles Davis' band, og seinere som leder av egne band som Return To Forever og elektriske og akustiske grupper. Han blir den tredje musikeren som kan smykke seg med æresdoktortittelen ved NTNU, etter fiolinistene Arve Tellefsen (1996) og Anne-Sophie Mutter (tidligere i år).