Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Chick Corea

60-årsjubileum med varig verdi.

2-CD: I 2001 feiret New York-klubben Blue Note Chick Coreas 60-årsdag med et engasjement der Corea spilte med ni ulike konstellasjoner fra sin karriere. Duoene med Bobby McFerrin, Gary Burton og Gonzalo Rubalcaba, trioene med Miroslav Vitous/Roy Haynes, John Patitucci/Dave Weckl og Avishai Cohen/Jeff Ballard samt Tribute to Bud Powell-bandet, Origin og kvartetten med Michael Brecker, Eddie Gomez og Steve Gadd gjenoppsto to kvelder hver. Alt ble tatt opp, og det er neppe dristig å spå at en DVD er underveis.

Men her er det lydsiden som regjerer, med all den virtuositet som navnene lover. McFerrin slår an tonen med å synge/gjøgle en bassgang på «Armando's Rhumba», og deretter står godbitene i kø. Alle impliserte virker oppsatt på å gi jubilanten sitt aller beste «musicianship» i presang, og Corea tar imot og takker som den klavervirtuosen han er. Utsøkt, utsøkt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media