Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Chip o\'hoi!

Hot Chip er hot shit .

CD: Husker du Stardusts «Music Sound Better With You»? Nittitallets nydeligste housesingel besto av småsjenerte og snikfengende rytmer som lokket alle, enhver og mora di ut på dansegulvet. Dessverre ble det med den ene låta, men den ynglet bøttevis av kopistsingler i årene som fulgte. Låtas virkelige arvtager har imidlertid ikke kommet før nå. Synthpop Hot Chips «Boy From School» er gripende synthpop på sitt aller, aller beste. Låta blander delikate rytmer med avslepne vokalharmonier. Det er bergensbølgeoptimisme og DFA-kulde om hverandre. Ja, «Boy From School» er rett og slett ungdomssommerforelskelsesmateriale: lykkelig, drømmende, bittersøtt og vemodig. For ikke å snakke om sinnsykt dansbart. Og hvis man klarer å komme seg forbi repeatknapprefleksen, oppdager man raskt at også resten av albumet hviler på en minimalistisk, men rik rytmeryggrad. Med sitt synth- og trommemaskin-lydbilde har Hot Chip skapt en tour de force innen moderne elektronisk musikk. «The Warning» - som er britenes andre album - består av intrikate elektronikakonstruksjoner og uforutsigbare melodilinjer. Det klinger i glockenspiel, knirker i synthfioliner og glimter i garage. Førstesporet «Careful» veksler mellom flytende Brian Eno-landskaper og trommekakafonier, «Just Like Me (Breakdown)» kunne glatt ha vært en sparsommelig The Neptunes-produsert poplåt, og «Arrest Yourself» er iskaldt funky. Hot Chip har tatt tiår med elektronisk musikk og skapt noe helt nytt. Slåsskamp Derfor er det kanskje ikke så rart at de på «The Warning» forteller deg hvordan de kommer til å vinne elektronikaslåsskampen: «Hot Chip will break your legs/Snap off your head/Hot Chip will put you down/under the ground». Heie syntpopvolden!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling