Chitra Banerjee Divakaruni

Annerledes fantasy fra India.

BOK: Unge Anand er konkylievokteren, han passer den helligste gjenstanden i hele Sølvdalen hvor Konkyliens brorskap holder til.

Healerlærling

«Ild- og drømmespeilet» er den andre boka i serien om Konkyliens brorskap, og selv om den i utgangspunktet virker som enda et Tolkien- og Harry Potter-inspirert fantasyepos, så er historien såpass original at den hever seg over den slags sammenlikninger. Det skyldes ikke minst at den foregår i India, i både for- og nåtid, og presenterer oss for en verden og en kultur som er veldig annerledes og spennende.

Anand er den nye gutten i klassen, en av de mange healerlærlingene i Brorskapet. Han er usikker på om han har noe talent i det hele tatt, men oppdager snart at han hører budskap som ingen andre og mer erfarne healere har fått med seg. Rådet tar ham alvorlig, og sender ut en mesterhealer for å finne ut hva som truer der ute. Men snart forstår Anand at noe alvorlig har skjedd med mesterhealeren, og sammen med venninnen Nisha og konkylien bestemmer han seg for å følge etter.

Poet

Chitra Banerjee Divakaruni er en indisk-amerikansk poet og romanforfatter med doktorgrad i engelsk, og bøkene om Anand er hennes første for et yngre publikum. Åpningsdelen av trilogien, «Konkyliebæreren», ble gitt ut på norsk i 2004, den tredje er ennå ikke kommet på engelsk, men bøkene tåler godt å leses uavhengig av hverandre.