Chiwetel Ejiofor har hovedrollen i «12 Years a Slave». På den italienske filmplakaten måtte han vike for Brad Pitt.

Rasistanklagene hagler etter at «Love Actually»-stjernen ble tilsidesatt.

ANKLAGET FOR RASISME: I den italienske filmplakaten for «12 Years a Slave» veide italiensk kjendisstatus tyngre enn rollebesetning. Foto: awayoutoftheblue.tumblr.com
ANKLAGET FOR RASISME: I den italienske filmplakaten for «12 Years a Slave» veide italiensk kjendisstatus tyngre enn rollebesetning. Foto: awayoutoftheblue.tumblr.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Forventningene er høye her til lands til Steve McQueens nye film «12 Years a Slave», etter at den har fått strålende kritikker i USA - blant annet 96 % på det anerkjente nettstedet rottentomatoes.com.

Den siste filmen fra regissøren bak «Shame» og «Hunger» handler om en fri mann fra nordstatene som blir bortført og solgt som slave, og gir visstnok et brutalt innblikk i dette mørke kapitlet i amerikansk historie. Hovedrollen spilles av Chiwetel Ejiofor (kjent fra «Love Actually», «2012» og «Menneskenes barn»)

Forkastet hovedrolleinnehaveren Slavetematikken forklarer kanskje litt av hvorfor den amerikanske pressen har kastet seg over de italienske filmplakatene som nylig ble lansert. Italienerne hadde forkastet de opprinnelige plakatene, hvor hovedrolleinnehaveren Ejiofor sto i fokus.

I stedet var hovedplakaten fullstendig dominert av Brad Pitt. En annen viste Michael Fassbender, også han en hvit mann.

Begge har mindre roller i filmen.

Rasismeanklager Rasismeanklagene lot ikke vente på seg i USA.

Plakaten ble først plukket opp på Tumblr-profilen awayoutoftheblue, som kommenterte:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer