Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Chooglin’

Down On The Farm-klare bråkmakere.

CD: Det er alltid artig når band går nye veier og vrenger og vrir på og innenfor sjangrene. Chooglin’ fra Minneapolis har fått det for seg at det er like naturlig å bruke blåsere i punken som i soulmusikken – og bare gjør det. Altså begge deler.

Det låter annerledes og uvanlig tøft. Bandet er oppkalt etter Creedence-låta «Keep On Chooglin’». Det finnes mange definisjoner av det pussige ordet, jeg prøver meg med å stå på, go with the flow og å ha en helvetes fest. Og det går rykter om at det er akkurat det Chooglin’ har på scenen. Livealbumet «Nice Place, Nice Party, Nice Folks» gir en pekepinn. Det er rått. Sjøl sier de at du kan gange plateversjonen med ti. Besøker du Down On The Farm-festivalen i Halden fredag og lørdag, kan du sjøl sjekke ut åttemannsbandet. De tar turen fra musikkbyen som har fostret grupper som Hüsker Dü, Replacements, Soul Asylum og Jayhawks. Det er spor av de to første gruppene i musikken, men Jesse Tomlinson spiller gitar på Mississippi-måten, med en twist av Fogerty. Det er derfor ikke underlig at de etter et studio- og et livealbum lokalt, nå er plukket opp av deltablueslabelen Fat Possum.

At det swinger er et understatement. Har du noen gang lurt på hva som skjer når du parer MC5 og Blood, Sweat & Tears? Barnets navn kan være Chooglin’.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling