Chooglin’

Down On The Farm-klare bråkmakere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Det er alltid artig når band går nye veier og vrenger og vrir på og innenfor sjangrene. Chooglin’ fra Minneapolis har fått det for seg at det er like naturlig å bruke blåsere i punken som i soulmusikken – og bare gjør det. Altså begge deler.

Det låter annerledes og uvanlig tøft. Bandet er oppkalt etter Creedence-låta «Keep On Chooglin’». Det finnes mange definisjoner av det pussige ordet, jeg prøver meg med å stå på, go with the flow og å ha en helvetes fest. Og det går rykter om at det er akkurat det Chooglin’ har på scenen. Livealbumet «Nice Place, Nice Party, Nice Folks» gir en pekepinn. Det er rått. Sjøl sier de at du kan gange plateversjonen med ti. Besøker du Down On The Farm-festivalen i Halden fredag og lørdag, kan du sjøl sjekke ut åttemannsbandet. De tar turen fra musikkbyen som har fostret grupper som Hüsker Dü, Replacements, Soul Asylum og Jayhawks. Det er spor av de to første gruppene i musikken, men Jesse Tomlinson spiller gitar på Mississippi-måten, med en twist av Fogerty. Det er derfor ikke underlig at de etter et studio- og et livealbum lokalt, nå er plukket opp av deltablueslabelen Fat Possum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer