TAR OVER FOR CLARKSON: Radiostjerna Chris Evans ryktes å ta over for Jeremy Clarkson som programleder for superpopulære «Top Gear». Clarkson får etter sigende sparken fra programmet i nær framtid. Foto: Felix Clay    REUTERS
TAR OVER FOR CLARKSON: Radiostjerna Chris Evans ryktes å ta over for Jeremy Clarkson som programleder for superpopulære «Top Gear». Clarkson får etter sigende sparken fra programmet i nær framtid. Foto: Felix Clay REUTERSVis mer

Chris Evans ryktes å erstatte Jeremy Clarkson i «Top Gear»

Radiostjerne ryktes å være BBCs utvalgte arvtager for den kontroversielle programlederen.

(Dagbladet): Den populære programlederen Jeremy Clarkson (54) får trolig sparken fra BBCs «Top Gear». 

Tidligere denne måneden ble Clarkson suspendert fra jobben etter en krangel med en produsent, og BBC satte i gang en etterforskning av episoden.

Programlederen, som er blant BBCs best betalte stjerner, skal ha hisset seg opp da han fikk beskjed om at han ikke kunne få biff og chips etter avsluttet innspilling.

Etterfølgeren trolig klar BBCs ledelse føler angivelig at opptrinnet, som er det siste i en lang rekke av kontroversielle hendelser signert Jeremy Clarkson, etterlot dem med få andre muligheter enn å gi programlederen sparken.

BYTTER RADIO UT MED TV? Chris Evans kan bli «Top Gear» sin nye ledestjerne. Foto: Tim Graham Picture Library
BYTTER RADIO UT MED TV? Chris Evans kan bli «Top Gear» sin nye ledestjerne. Foto: Tim Graham Picture Library Vis mer

Ifølge The Telegraph har BBC derimot ingen planer om å legge ned bilprogrammet som genererer 600 millioner kroner i årlige inntekter og selges til over 170 land. Derfor er allmennkringkasteren på leting etter Jeremy Clarksons erstatter. 

Den leteaksjonen kan allerede være over, ifølge avisa.

Radiostjernen Chris Evans (48) ligger nemlig an til å bli Clarksons erstatter. Evans er kjendis i Storbritannia etter flere tiår som radioprofil, og leder nå BBC Radio 2s morgenprogram «The Chris Evans Breakfast Show». Evans, som er selverklært autofil, har tidligere avvist spekulasjoner om han kunne tenke seg å ta over programlederjobben til Clarkson.

TAKK OG FARVEL? Jeremy Clarksons dager i BBC er talte, ifølge en rekke britiske medier. Foto: REUTERS/Peter Nicholls
TAKK OG FARVEL? Jeremy Clarksons dager i BBC er talte, ifølge en rekke britiske medier. Foto: REUTERS/Peter Nicholls Vis mer

Det skal ikke ha tatt motet fra BBC-ledelsen, som er sikre på at Evans ønsker jobben, ifølge Telegraph.

Ferrari til 140 millioner Radioprofil Evans har selv en storslått bilsamling som blant annet inkluderer en Ferrari 250GTO fra 1963 med en anslått verdi rett i underkant av 140 millioner norske kroner.

Under en auksjon i London torsdag kveld gikk Jeremy Clarkson selv hardt ut mot BBC-sjefene og kalte dem noen «jævla idioter».

- BBC har ødelagt for seg selv. Det var et fantastisk program, og de har ødelagt det, sa han ifølge The Guardian.

Forsvinner Hammond og May også? Det er imidlertid ikke klart om Evans simpelthen erstatter Clarkson, eller om BBC nå må lage en helt ny «Top Gear»-trio. Det er uklart om James May og Richard Hammond blir værende i statskanalen eller om de to blir med Clarkson på nye eventyr andre steder.

Det spekuleres blant annet i at Clarkson kan være på vei over dammen til amerikanske Netflix for å lage en programserie der. 

Protestene mot BBCs suspendering av Clarkson har vært mange og krasse. David Cameron har talt til Clarksons fordel, og forrige uke samlet The Stig én million signaturer til fordel for å beholde Clarkson. Dersom suspendering nå blir til sparking, som ryktene lenge har tydet på, vil protestene neppe avta i styrke.