TILBAKE TIL LIVET: Chris Holsten beskriver et av øyeblikkene på «Stjernekamp» som ett av sine aller sterkeste som artist, noensinne. Men det har også vært utfordringer, forteller han til Dagbladet etter at sendingen er slutt, og kameraene er skrudd av. Reporter: Mathilde Lea Video: John T. Pedersen Vis mer

Stjernekamp 2018

Chris Holsten er ute av «Stjernekamp»: - Min sterkeste opplevelse som artist

Ble den sjette som reiser hjem fra konkurransen.

Det sjuende programmet i årets «Stjernekamp» er over, og nok en deltaker er nødt til å forlate konkurransen.

I kveld er det Chris Holsten (25) som er nødt til å pakke sakene sine og reise hjem.

I kveldens program har det vært to musikalske ytterpunkter som har stått på programmet. På den ene sida EDM (Elektronisk dansemusikk), og på den andre sida visesang.

Se video øverst i saken!

- Fløte og smør

De fem gjenværende deltakerne sang ett bidrag i hver av kategoriene før publikum kunne gi sine stemmer.

Da alle stemmene var talt opp, var det Chris Holsten og Ulrikke Brandstorp som sto igjen som utrygge. Men til syvende og sist var det Chris Holsten som sto igjen med minst stemmer.

- Det var så fint å se deg, det så ut som du hadde det gøy også. Jeg synes du hadde ro, og så tar du av i refrenget, du hadden den soul- og R&B-følelsen, sa dommer Mona B. Riise om Holstens første bidrag for kvelden, «Stay» av Zedd og Alessia Cara.

Av Dagbladets anmelder fikk Holsten terningkast fire for sin EDM-opptreden.

I kveldens andre bidrag sang Holsten «Mor, jeg vil tilbake» av Jan Eggum.

- Jeg synes det var veldig fint å se deg i en sånn dempet setting som dette. Du formidler Eggum på østlandsdialekt, selv om du klemmer litt hardt på refrenget innimellom. Fløte er blitt nevnt. Det er varmt smør på rista brød. Jeg synes det var kjempefint jeg altså, sa dommer Thomas Felberg om Chris sin framførelse av låten.

Visesangen fikk imidlertid bare terningkast tre av Dagbladets anmelder, som skriver at det kanskje blir vel sukkersøtt innimellom, og at Chris fra tid til annen ikke helt klarer å la være å la stemmen bære av med ham.

- Jeg blir trist

Til tross for gode ord om smør og fløte fra Felberg, holdt det ikke helt inn til mål.

- Jeg tenker først og fremst at det er veldig kjipt å ryke ut. Jeg blir trist. Det er mange folk som jeg er blitt glad i her. Samtidig så er jeg veldig takknemlig for å komme blant topp fem, sier Holsten til Dagbladet etter at sendingen er over og kameraene skrudd av.

- Sånn er det. En må ryke, og denne gangen var det meg, legger han til.

Han løfter fram øyeblikket der han sang en Alicia Keys-låt under soulsendingen som et høydepunkt i sin «Stjernekamp»-karriere. Sangen dedikerte han til sin handikappede søster, som har betydd utrolig mye for ham gjennom livet.

SØSKENKJÆRLIGHET: Chris Holsten valgte å dedikere sin låt til søstera Therese. - Det sterkeste jeg har opplevd som artist gjennom livet, sier han til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SØSKENKJÆRLIGHET: Chris Holsten valgte å dedikere sin låt til søstera Therese. - Det sterkeste jeg har opplevd som artist gjennom livet, sier han til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Det var det sterkeste jeg har opplevd som artist gjennom hele livet mitt. Så det var deilig å få med meg den opplevelsen, sier han.

Til Dagbladet fortalte han etter showkvelden at han valgte å dedikere låten til sin søster fordi han mente at hun fortjente det:

- Det var på tide på vise følelser og hjertet. Låten jeg sang handler om at det materielle ikke har verdi hvis du ikke har den ene personen, sa han til Dagbladet etter soulkvelden.

Søskenkjærlighet

Holsten har flere ganger uttrykt sin kjærlighet for søstera gjennom programmet, og før sending i dag trakk han fram et helt spesielt minne fra da de var yngre, som et av øyeblikkene som har formet ham som person.

- Jeg lærte henne å bruke mobiltelefonen. Dette var på den tida det var ordbok på telefonen. Vi lagde et svært ark, og jeg gikk gjennom hvordan man skulle taste. Vi satt i mange timer og øvde på å skrive, fortalte Holsten til Dagbladet.

Samtidig som «Stjernekamp» har bydd på utrolige oppturer, legger ikke Holsten skjul på at det også har vært utfordrende til tider.

- Jeg trodde ikke det var så mye jobb som det faktisk har vært. Det blir livet ditt, hver eneste dag. Knallhardt jobbing har det vært. Lite søvn, lite spising. Men sånn er det gamet her, sier han, og legger til:

- Nå skal jeg tilbake til livet mitt.

TRØST: Følelsene tok overhånd for Ella Marie etter at hun hadde framført «E du nord» av Kari Bremnes. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TRØST: Følelsene tok overhånd for Ella Marie etter at hun hadde framført «E du nord» av Kari Bremnes. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Gråt på scenen

Det er nå Ulrikke Brandstorp, Ole Børud, Alexander Pavelich og Ella Marie Hætta Isaksen som går videre til neste program. Da skal det konkurreres i hardrock og joik.

MAMMAKLEM: Etter en følelsesladd kveld på scenen, kunne Ella Marie få en god klem fra mora si, som hadde droppet Tenerife-ferien for å følge dattera. Foto: Mathilde Lea
MAMMAKLEM: Etter en følelsesladd kveld på scenen, kunne Ella Marie få en god klem fra mora si, som hadde droppet Tenerife-ferien for å følge dattera. Foto: Mathilde Lea Vis mer

Det gleder spesielt Ella Marie Hætta Isaksen seg til. I kveldens konkurranse framførte hun blant annet «E du nord» av Kari Bremnes. Det vekte hjemlengsel i den unge jenta, og programleder Kåre Magnus Bergh måtte by på litt trøst.

- Jeg pleier å reise nordover for å besøke familien, men nå under «Stjernekamp» har det ikke vært tid til det. Nå er det tida hvor snøen begynner å komme der oppe, og det er ikke snø her sørpå. Da kjenner jeg hjemlengselen, forklarer Ella Marie til Dagbladet.

GLEDESTÅRER: Britt Elin Hætta Isaksen tørket noen gledestårer etter at det ble klart at dattera Ella Marie går videre til neste uke - og skal synge joik i sin egen kofte. Foto: Mathilde Lea
GLEDESTÅRER: Britt Elin Hætta Isaksen tørket noen gledestårer etter at det ble klart at dattera Ella Marie går videre til neste uke - og skal synge joik i sin egen kofte. Foto: Mathilde Lea Vis mer

Oppe i salen satt også en stolt mamma Britt Elin Hætta Isaksen og tørket tårene. Etter sending kom hun ned, og ga dattera si en stor klem. Hun hadde avbrutt familieferien til Tenerife bare for å følge Ella Marie på scenen.

- Resten av familien landet nå, kvart på åtte. Men jeg skulle ikke være der. Jeg skulle være her. Det var så verdt det. Jeg kunne aldri ha tenkt meg å sitte og sett dette på tv. Jeg ville være her, sier Britt Elin, og legger til:

- Det ble forferdelig følsomt i dag. Gjett om jeg er stolt av henne. Gjett om jeg er!

Når Ella Marie så avslører at hun har planer om å joike neste uke i si egen kofte, blir mora overrasket - og glad.

- Det blir flere som møter opp i kofte. Neste uke er hele familien her, og jeg skal joike med, sier Britt Elin Hætta Isaksen.