Chris Isaak

Fremdeles har ingen klart å trøste Chris Isaak. Heldigvis.

Det er ikke tilfeldig at tv-serien «Temptation Island» brukte en Chris Isaak-sang som kjenningsmelodi, det er nemlig få andre som har mye lidenskap, sex og lengsel i låtene.

Rockabillykjekkasen har rukket å bli 44 år, men verken platecoverne, musikken eller mannen har forandret seg i nevneverdig grad de siste femten åra. Tipper det er snakk om noe bilderetusjering, også.

Det er fremdeles kjærlighetssorg, steelgitar og stemmen som står i sentrum. Hans åttende utgivelse, «Always Got Tonight», er likevel litt muntrere og mer rocka enn forgjengerne. For eksempel «American Boy», som er hentet fra tv-serien «The Chris Isaak Show». Også tittellåta og den Beck-aktige «Notice The Ring» viser en tøffere Isaak enn vanlig. Men tristessen er selvfølgelig ikke langt unna. Den vakre balladen «Work It Out Wrong» og «Life Will Go On» er av det gamle drømmende slaget. Personlig savner jeg den Twin Peaks-mystikken som preget albumet «San Francisco Days» og ikke minst låta «Can't Do A Thing (To Stop Me)», som er hans beste noensinne. Men bevares: Isaak leverer varene som alltid. Han er 100 prosent trofast og befriende uhipp.