Chris Rocks nye favorittkomiker til Oslo

Hannibal Buress er den store snakkisen i det amerikanske stand up-miljøet. Se video!

(Dagbladet): På spørsmål fra amerikanske Esquire om hvem som er det neste store navnet på stand up-scenen, svarer den populære komikeren Chris Rock kjapt:

- Jeg liker Hannibal Buress.

Intervjuet ble gjort i februar, og mye tyder på at Chris Rock hadde rett. Buress er blitt kåret til en av de ti morsomste komikerne av Rolling Stone, og søndag hadde han sin egen Comedy Central Special, noe som henger høyt blant amerikanske komikere.

Nå har den norske humorfestivalen Crap åppå Park klart å få stjerneskuddet til Norge, og 30. mai går han på scenen på Parkteatret i Oslo.

- Som Seinfeld anno 1989 - Det er vanskelig å tro at vi som en liten scene i Oslo har klart å få et så stort navn hit. Det blir som om vi skulle fått Jerry Seinfeld til Oslo i 1989, rett etter premieren på tv-programmet «Seinfeld», sier Rolf-Magne Andersen, en av de festivalansvarlige til Dagbladet.

Crap åppå Park-festivalen arrangeres hvert år på Parkteatret, men har også enkeltstående show som med Hannibal Buress.

- En snakkis Buress begynte sin karriere som tekstforfatter på «Saturday Night Live» og «30 Rock», før han begynte som stand up-komiker på heltid.

Nå spiller han selv i blant annet «30 Rock», og har gjestet store program som «Late Show with David Letterman» og «Jimmy Kimmel Live!» med sitt materiale.

Andersen tror årsaken til at Buress nå kommer til Parkteatret i Oslo, er at ordet har begynt å gå i det amerikanske stand up-miljøet.

- Vi har hatt andre velrespekterte, internasjonale komikere på vår scene, som for eksempel Reggie Watts og Todd Barry. De har fått en glimrende opplevelse av Oslo og vårt publikum, og det er tydelig at folk i det miljøet snakker sammen, for folk i USA har nå fått med seg den lille festivalen Crap åppå Park, sier Andersen.

POPULÆR: Store komikere som Chris Rock, Demetri Martin og Aziz Ansari hyller Hannibal Buress. Foto: AP / NTB Scanpix
POPULÆR: Store komikere som Chris Rock, Demetri Martin og Aziz Ansari hyller Hannibal Buress. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer