Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hver gang vi møtes på TV 2

Christel Alsos topper hitlista. Hylles av TV-kollegene

Beskriver artistens tolkninger som «christellized».

FÅR SKRYT: Christel Alsos trollbandt de andre artistene med sine «Hver gang vi møtes»-tolkninger. Også publikum trykker den nordnorske artisten til sitt bryst. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FÅR SKRYT: Christel Alsos trollbandt de andre artistene med sine «Hver gang vi møtes»-tolkninger. Også publikum trykker den nordnorske artisten til sitt bryst. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er liten tvil om hvilken av årets «Hver gang vi møtes»-artister som så langt har appellert sterkest til publikum - i hvert fall ikke hvis du ser på Itunes' toppliste.

I skrivende stund ligger Christel Alsos (33) på andreplass med sin tolkning av Trang Fødsel-låta «Hei, her er jeg», for anledningen i nordnorsk drakt som «Her e æ». Alsos' versjon av Madcons «Glow» har kapret femteplassen.

Det er de to eneste låtene fra årets «Hver gang vi møtes» som er inne på topp 40 hos Itunes.

Også hos Spotify ligger Alsos et hestehode foran de andre artistene, med over 113 000 avspillinger av «Glow».

«Christellized»

- Christel hadde skrevet om noen ord i sangen min, og plutselig var det hennes sang om hennes liv. Det ble ganske sterkt, sier Trang Fødsel-vokalist Hans Petter Aaserud, som var hovedgjest i «Hver gang vi møtes» lørdag.

Han forteller at det på gården ble et begrep å stemple Alsos' tolkninger som «christellized», og tror at turbulensen i kjærlighetslivet hennes bidro til at framføringene ble ekstra hudløse.

HEIER PÅ CHRISTEL: Trang Fødsel-vokalist Hans Petter Aaserud. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HEIER PÅ CHRISTEL: Trang Fødsel-vokalist Hans Petter Aaserud. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Alt var «christellized». Hun synger deg rett inn i sjela, sier Aaserud.

Trang Fødsel-vokalisten synes det er stor stas at Alsos topper Itunes-lista med sin versjon av hans låt.

- Jeg har heia på Christel lenge, og er så glad for at enda flere oppdager hvor fantastisk hun er. Hun fortjener det så inderlig.

Alsos har vært åpen om at hun kom til «Hver gang vi møtes»-gården med kjærlighetssorg.

- Jeg sto midt i et samlivsbrudd, og var veldig spent på om jeg klarte å være meg selv, for jeg sto midt i noe som jeg opplevde som en krise der og da, sa artisten til Se og Hør tidligere denne måneden.

- River opp hjerterota

Også Tor Endresen er full av lovord om Alsos:

- Christel har en inderlighet i alt hun synger, som sammen med den vakre stemmen, stemmebruken og nesten alveaktige nydelige fremtoningen gjør at hun rører ved mennesker, sier bergenseren.

Han forteller at han ble «virkelig overrasket» over låten Alsos valgte til hans program, som vises på TV 2 i februar.

- Jeg ble jo «christellized» av den kule tolkninga, jeg og.

Silya Nymoen beskriver Alsos som en «magisk enhjørning».

- Assa hun river opp hjerterota. Jeg visste ikke dette før jeg da hørte henne live første gang på låven, og jeg ble helt satt ut. Hun er helt unik, og det at hun også duva i et brudd da vi spilte inn dette, gjør at tolkningene hennes ble enda mer såre og vakre, sier Nymoen, som i vinter er aktuell som MGP-programleder.

- En gudinne

Tshawe Baqwa har tidligere sagt til Se og Hør at Alsos var artisten som overrasket ham mest under «Hver gang vi møtes».

- Christel er en gudinne. Jeg tror det er mange som kommer til å være enige i det, når de lærer Christel Alsos bedre å kjenne, at der bor det en stor artist, sa Madcon-sangeren tidligere denne måneden.

Han røpet også at framføringene hennes fikk ham til å «stygg-gråte».

Tone Damli sier at Alsos i hennes øyne har vært en stjerne som kanskje ikke har fått den oppmerksomheten hun fortjener.

- Stemmen hennes er noe av det vakreste, i tillegg formidler hun så sterkt. Jeg har vært fan av Christel helt siden hennes debut som artist. Det ble fort tydelig under innspillingene på gården at det nå var hennes tur til å skinne, sier Damli.

Da Dagbladet møtte Alsos på pressetreffet for «Hver gang vi møtes», la hun ikke skjul på at hun håpet at programmet skulle sette ekstra fart i musikkarrieren:

- Min følelse er at mange har hørt musikken min, men ikke vet hvem som står bak den. Dette er en fin anledning til å vise hvem jeg er, sa nordlendingen, som i fjor kunne feire tiårsjubileum som artist.

STJERNELAG: Tshawe Baqwa, Claudia Scott, Tone Damli, Tor Endresen, Silya Nymoen, Christel Alsos og Hans Petter Aaserud er aktuelle i den sjuende sesongen med «Hver gang vi møtes» på TV 2. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
STJERNELAG: Tshawe Baqwa, Claudia Scott, Tone Damli, Tor Endresen, Silya Nymoen, Christel Alsos og Hans Petter Aaserud er aktuelle i den sjuende sesongen med «Hver gang vi møtes» på TV 2. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Følelser over showfakter

Dagblad-anmelder Øyvind Rønning, som har fulgt serien fra starten, har dette å si om Alsos' gjennomslagskraft:

PLATEDEBUTANT: Dagbladet møtte Christel Alsos i 2006. Da var hun 21 år gammel, og i ferd med å gi ut debutalbumet «Closing The Distance». Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
PLATEDEBUTANT: Dagbladet møtte Christel Alsos i 2006. Da var hun 21 år gammel, og i ferd med å gi ut debutalbumet «Closing The Distance». Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Allerede fra første program var det tydelig at hun ville bli en markant figur i årets sesong, først og fremst på grunn av anslaget i den første låten hun tolket, Madcons «Glow». Hun gikk inn med følelsesregisteret sitt, og vant umiddelbart sosiale medier, sier Rønning, og fortsetter:

- Sist lørdag gikk hun enda dypere inn i materien i Trang Fødsels «Hei, her er jeg». Hun la inn sin egen smerte i sangen og gjorde den til sin. Hver eneste sesong har vi sett at følelser ofte treffer seerne mer enn showfakter.

Rønning tror Alsos' karriere kan få god medvind av «Hver gang vi møtes».

- Alsos er en typisk melankoliker, og er en av de mindre profilerte artistene i årets sesong. Derfor er hun også en som kan dra nytte av serien, og hun er allerede på god vei til å skaffe seg et langt større publikum. Men det er viktig at også hun viser at hun kan variere uttrykket noe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!