«Hver gang vi møtes»

Christel vant kvelden

Hans Petter Aaserud er hedersgjest i TV 2-programmet i kveld. Vi anmelder «Hver gang vi møtes» låt for låt.

SÅRT: Christel Alsos' versjon av Trang Fødsels «Hei, her er jeg» var best i «Hver gang vi møtes» i kveld, mener Dagbladets anmelder, som gikk helt til topps på terningen. Alle foto: TV 2
SÅRT: Christel Alsos' versjon av Trang Fødsels «Hei, her er jeg» var best i «Hver gang vi møtes» i kveld, mener Dagbladets anmelder, som gikk helt til topps på terningen. Alle foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Trang Fødsel ble av enkelte kritikere, litt foraktelig, plassert i sjangeren distriktshøgskolerock sammen med blant andre Postgirobygget. Ikke kritikerfavoritter, altså, men med et stort publikum som liker enkel, fengende og sommerlig pop. Bandet startet i 1992 og fikk sitt gjennombrudd med albumet «Hybel» i 1997. Trang Fødsel og låtene deres er mer kjent enn bandmedlemmene, men det blir det kanskje en endring på nå. For bandet lever fortsatt, og i går kom en ny singel, «Jeg er faen meg det beste som har skjedd deg».

Tshawe Baqwa: «Drømmedame» (Aaserud /Jørund Flage Samuelsen)

Tshawe er først ut. Han «trengte å få denne Sut av systemet», og trøkker til fra start i Trang Fødsels mest kjente låt - toppet med tre blåsere og tre korister.

Han smiler lurt, Tshawe, og først og fremst er det artig å høre ham synge på norsk. Den er fengende, men det må innrømmes at jeg aldri har likt denne sangen med den pubertale teksten om at drømmedama er ei sånn «kom-og-se-på-meg-dame som ikke trenger å si no'». Men det blir liksom ikke fullt så viktig når Tshawe framfører den i denne forrykende versjonen. Den flyter faktisk bedre enn originalen, og avslutter med en gnistrende gitarsolo fra «brorsan» Truls Hval. Vi er i gang!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer