Christer Falck manipulerte VG-lista

Sørget selv for å få kjøpt inn 1200 singler av sin artist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På VG-lista som ble publisert 9. august hadde de norske hip hop-veteranene Warlocks karret seg til en noe oppsiktsvekkende femteplass med singelen «Stay Warm».

Like oppsiktsvekkende var det at singelen forsvant ut av lista allerede uka etterpå.

Nå innrømmer Christer Falck - som driver Warlocks\' plateselskap C+C Records - triksing.

Kjøpte 1200 singler

- Vi fikk 100 mann landet rundt til å kjøpe Warlocks-singelen og brukte 25.000 kroner på å kjøpe i overkant av 1200 singler. Til og med moren, faren og søsteren min var ute og handlet hiphop.

- Vi hadde håpet å få singlen inn på førsteplass, men den havnet på femte fordi det ble solgt spesielt mange cd-singler den uken, sier Falck til Dagens Næringsliv.

Han avslører trikset for å skape blest om plateaktuelle Warlocks, men også fordi han ønsker å vise hvor lett det er å manipulere VG-lista - og hvor viktig det er å være med på den.

- Når vi har kontaktet ulike radiostasjoner for å tilby Warlocks, har flere av kanalene først sagt nei for så å si ja når jeg fortalte dem at «Stay Warm» lå på VG-lista. Dermed har låten også blitt spilt på radioen flere ganger i forbindelse med intervjuer, og det gir inntekter i form av vederlag til Warlocks, sier Falck.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer