Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Christer Falck manipulerte VG-lista

Sørget selv for å få kjøpt inn 1200 singler av sin artist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På VG-lista som ble publisert 9. august hadde de norske hip hop-veteranene Warlocks karret seg til en noe oppsiktsvekkende femteplass med singelen «Stay Warm».


Like oppsiktsvekkende var det at singelen forsvant ut av lista allerede uka etterpå.

Nå innrømmer Christer Falck - som driver Warlocks\' plateselskap C+C Records - triksing.

Kjøpte 1200 singler

- Vi fikk 100 mann landet rundt til å kjøpe Warlocks-singelen og brukte 25.000 kroner på å kjøpe i overkant av 1200 singler. Til og med moren, faren og søsteren min var ute og handlet hiphop.

- Vi hadde håpet å få singlen inn på førsteplass, men den havnet på femte fordi det ble solgt spesielt mange cd-singler den uken, sier Falck til Dagens Næringsliv.

Han avslører trikset for å skape blest om plateaktuelle Warlocks, men også fordi han ønsker å vise hvor lett det er å manipulere VG-lista - og hvor viktig det er å være med på den.

- Når vi har kontaktet ulike radiostasjoner for å tilby Warlocks, har flere av kanalene først sagt nei for så å si ja når jeg fortalte dem at «Stay Warm» lå på VG-lista. Dermed har låten også blitt spilt på radioen flere ganger i forbindelse med intervjuer, og det gir inntekter i form av vederlag til Warlocks, sier Falck.

Flere triks

I dagens Dagbladet forteller Rolf Kristian Presthus i Platekompaniet at har kjent til singeltriksing i lengre tid.

- Vi har jo hatt våre mistanker. Når en singel som ikke har solgt noen ting, plutselig selger ti og ti i slengen, begynner vi å lure, sier Presthus.

Dette er for øvrig ikke første gang Falck forteller om kreativ markedsføring i forbindelse med en lansering.

Tidligere har han innrømmet å ha brukt penger på kontantkort for å stemme inn egne artister på musikkvideo-programmet «Svisj».

- Jeg har stemt på alle mine artister, f.eks. Tungtvann. Det er billig markedsføring. I mange tilfeller er den faktisk gratis fordi det kommer inn TONO-inntekter for hvert minutt en video vises på «Svisj», uttalte Christer Falk til VG tidligere i år.

PÅ KRIGSSTIEN IGJEN: Tidligere har Christer Falck demonstrert svakhetene i «Svisj»-systemet. Nå er det VG-lista som står for tur.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!