BALE, ER DET DEG?: Hollywood-stjerna var ikke så lett å kjenne igjen på gata etter at han har gått opp i vekt og faget øyenbrynene. Foto: NTB Scanpix
BALE, ER DET DEG?: Hollywood-stjerna var ikke så lett å kjenne igjen på gata etter at han har gått opp i vekt og faget øyenbrynene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Christian Bales forvandling vekker oppsikt

Skal spille USAs tidligere visepresident Dick Cheney.

(Dagbladet): Christian Bale (43) dukket nylig opp på Telluride filmfestival i Colorado, og for flere var det tydelig at Hollywood-stjerna er godt i gang med å forberede seg til sin nye filmrolle.

Den ellers så veltrente skuespilleren hadde lagt på seg et ekstra antall kilo, og han hadde dessuten farget øyenbrynene sine blonde og tatt skjegget.

Ifølge The Telegraph er bakgrunnen at han skal spille USAs tidligere visepresident Dick Cheney, som satt i George W. Bush sin regjering fra 2001-2009, i Adam McKays kommende spillefilm «Backseat».

SKAL SPILLE VISEPRESIDENTEN: Dick Cheney og Christian Bale (før forandringen). Foto: NTB Scanpix
SKAL SPILLE VISEPRESIDENTEN: Dick Cheney og Christian Bale (før forandringen). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den nå 76 år gamle Cheney, som ga ut sine memoarer i 2011, blir ansett som historiens mektigste visepresident i USA. Samtidig var han da han forlot posten blant de minst populære.

Amy Adams, Steve Carell og Bill Pullman er noen av de andre kjente skuespillerne i filmen, som går i opptak nå i september. Sam Rockwell skal spille sjefen selv, George W. Bush.

Opp og ned i vekt

Dette er imidlertid ikke første gangen Bale endrer kroppsform for en rolle. Han er kjent for å gå ekstremt langt i forberedelsene både fysisk og psykisk.

Da han skulle gå inn i rollen som seriemorderen Patrick Bateman i «American Psycho» (1999), tilbrakte han månedsvis med trening og jobbet hardt for å få en solbrun «olympisk» kropp som beskrevet i romanen filmen bygger på.

Til «The Machinist» (2004) gikk han ned 28 kilo. Da sultet han seg for å få en skjelettlignende kropp. Kostholdet bestod stort sett i vitaminer, eple, tunfisk på boks og kaffe. Bale fikk råd av en ernæringsfysiolog underveis, men gikk mye lengre enn det som var anbefalt.

KONA BLE BEKYMRET: Christian Bale har tidligere fortalt at hans kone Sandra ikke likte at ektemannen raste ned i vekt for «Maskinisten» i 2004.
KONA BLE BEKYMRET: Christian Bale har tidligere fortalt at hans kone Sandra ikke likte at ektemannen raste ned i vekt for «Maskinisten» i 2004. Vis mer

I andre enden av vektskalaen har han bygget kilovis med svulmende superhelt-muskler.

Bale brukte mye tid på styrketrening før rollen som Batman i Christopher Nolans filmtriologi, og skal ha lagt på seg 40 kilo i forkant av «Batman Begins» (2005).

Tredje trailer til The Dark Knight Rises. Vis mer

Oscar for bokser-portrett

Under Oscar 2011 fikk Bale Oscar for beste mannlige birolle for rollen som Dicky Eklund i «The Fighter» (2010), nok en fysisk krevende rolle. Han har sagt at han kunne løpe i timevis daglig for å komme i form til å spille den stoffavhengige bokseren Dicky Eklund. Vekttapet var da 13 kilo.

Bale ble også nominert til en Oscar for beste mannlige hovedrolle i 2014 for sin innsats i «American Hustle» (2013).

Han var på filmfestivalen i Colorado i forbindelse med sin nyeste film «Hostiles», der han spiller en armékaptein som tar seg av en døende indianer.