Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Christian Ringnes vil utvide Ibsenmuseet

Har kjøpt Arbins gate 1.

NY EIER:  Arbins gate 1, der Henrik Ibsen bodde fram til han døde, er nå blitt kjøpt av Victoria Eiendom.Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet
NY EIER: Arbins gate 1, der Henrik Ibsen bodde fram til han døde, er nå blitt kjøpt av Victoria Eiendom.Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet Vis mer

Firmaet Victoria Eiendom, der Christian Ringnes er største eier, kjøpte torsdag hele bygården i Oslo hvor Henrik Ibsen bodde de siste elleve årene av sitt liv.

Bakgrunnen for kjøpet av Arbins gate 1, som blant annet huser Ibsenmuseet i første etasje, var frykten for at bygården skulle bli solgt til private og omgjort til leiligheter. Flere har reagert kraftig, som skuespiller Kåre Conradi.

Ringnes sier til Aftenposten at han ikke betalte riktig så mye som verditaksten på 85 millioner kroner.

- Når det ble kjent for meg at gården skulle selges fritt, og man kunne se for seg et scenario der både Ibsenmuseet måtte flytte og Ibsens leilighet kunne bli stengt for alle, måtte jeg reagere. Det ble fryktelig dyrt, men det får så være, sier Ringnes.

Ibsenmuseet drives av Norsk Folkemuseet, og ifølge Ringnes vil leiekontrakten forlenges når den utløper i 2016. Det offentlige må nå vurdere hva som skal skje med bygården.

- Vi vil være en god gårdeier som legger til rette for museet videre, for å skape en arena der det er mulig å lage noe som er større enn i dag. Jeg synes museet er bra i dag, men litt smått og puslete, sier forretningsmannen og fortsetter:

- Gården er stor, blant annet med en bakgård man må kunne gjøre noe med. Mitt håp er at dette kan bli et større, levende formidlingshus for Ibsen, der det både er bedre plass til besøkende og forsking. Det syns jeg Henrik Ibsen fortjener.

(NTB)

VIL UTVIDE:  Forretningsmann Christian Ringnes ønsker å utvide Ibsenmuseet. Foto: Jacques Hvistendahl
VIL UTVIDE: Forretningsmann Christian Ringnes ønsker å utvide Ibsenmuseet. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media