Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Christina BjordalSterk annenrunde

Sterkt og vakkert om liv, kjærlighet og død.Snart tre år etter Christina Bjordal Bands album «Where Dreams  Begin» er Christina tilbake med «Brighter Days». Litt eldre og ganske mye «bedre».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: «Bedre», fordi «Where Dreams Begin» aldri var dårligere enn svært god. Men da handlet det om et usedvanlig lovende (jazz)sangertalent, nå møter vi en artist med en helt annen tyngde i uttrykket, både det vokale og tekstlige. En ny dimensjon av livsalvor er kommet til, og selv om plata er langt fra trist, slutter aldri den melankolske strengen helt å vibrere. Melodiøs popjazz og singer/songwriter-klingende toneganger er Bjordals musikalske revir. Alt er originalskrevet av henne selv, bandmedlemmene, Silje Nergaard, Per Husby og noen til, og blir vitalt spilt av hennes nye trio, Espen Eriksen (piano), Ole Marius Sandberg (bass) og Harald Levang (trommer). Cikada strykekvartett, Bendik Hofseth, Gunnar Halle, Atle Nymo og Mike Mainieri er blant de øvrige gjestene.Fra de innledende, varmtklingende valsetaktene til den betagende avslutningsballaden, «How Peaceful» , synger Bjordal med suveren henvendelse, og tidvis med en nesten Radka Toneffsk hudløshet i tekster der de store spørsmålene spøker på og mellom linjer som den utrolige: «there\'s a city in the corner of a gentleman\'s eye». Den alene er verdt hele plata. Og den er ikke den eneste.