Årets navn 2019

Christine Koht er årets navn

- Jeg vil dele denne prisen med alle sårbare og syke mennesker i Norge.

STOLT: Mamma Kirsten tar imot prisen for Årets navn på vegne av datteren. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør , Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg elsker priser. Du kan knapt gi en pris til en bedre person enn meg, jeg er Norges mest takknemlige prisvinner. Jeg tror ikke du aner hvor glad det gjør meg, sier Christine Koht (52) til Dagbladet.

Det var i januar det ble kjent at den folkekjære komikeren har kreft. Det dreier seg om en sjelden type føflekkreft som sitter på slimhinnene inni kroppen, kalt slimhinne-melanom.

Siden den gang har Koht gjennomgått intensive behandlinger. Hun har ligget i koma tre ganger, og fortalte i et Facebook-innlegg i september at hun måtte lære seg å gå igjen for fjerde gang.

Nå er hun kåret til Årets navn i Dagbladet. Ti personer som har preget nyhetsbildet innen nyhet, sport, politikk, kultur og debatt var nominert til den gjeve prisen.

- NRK-profilen har vist hele Norge at det nytter å kjempe, selv når skyene er på det mørkeste og framtida er noe man egentlig ikke tør tenke på, skriver Dagbladets ansvarlige redaktør Alexandra Beverfjord i sin begrunnelse.

«Jeg vaket i døden»

Koht befinner seg på Sunnaas sykehus da Dagbladet ringer. Hun forteller at hun nylig har fått lungebetennelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.