Ikke ferdig snakka:

Christine Marie Jentoft anbefaler å møte transpersoner med vanlig folkeskikk

Ikke ferdig snakka-redaksjonen tok en prat med transkvinne, blogger og tidligere Miss Gay Christine Marie Jentoft. 

Nysgjerrig: Lurer du på noe om transpersoner? Google it. - Jeg anbefaler å heller gjøre det enn å drive med «spør en tilfeldig transperson».Foto: Privat
Nysgjerrig: Lurer du på noe om transpersoner? Google it. - Jeg anbefaler å heller gjøre det enn å drive med «spør en tilfeldig transperson».Foto: Privat Vis mer
Publisert

– Hei, Christine! SVs kvinnekonferanse har trukket sin invitasjon til Julie Bindel, og det er du fornøyd med. Hva er så kjipt med Julie Bindel?

– Kort oppsummert: Bindel har ved flere anledninger vært svært nedlatende mot transpersoner og andre grupper, både direkte og indirekte. Hun anser transkvinner som menn, hun anser den medisinske behandlingen noen av oss går igjennom som et påfunn psykologer på 50-tallet satte i gang, og mener transpersoner ender opp som stereotyper på kjønn. På et tidspunkt uttaler hun seg negativt om kvinner med skjegg og penis og i neste så er det negativt at man har gjennomgått kjønnsbekreftende kirurgi. Man kan liksom ikke vinne uansett hva slags transperson man er. Hun viser lite ønske om å lære eller debattere uttalelsene sine.

50
%
RABATT

BLACK WEEK

BLACK WEEK

Halvår
39 kr/pr. mnd
Totalt 234kr/for 6 mnd
Få 50% rabatt nå

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer