Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Christine McVie (70) tilbake i Fleetwood Mac

Den klassiske 70-tallsbesetningen vil ut på turne i 2014.

TILBAKE TIL RAMPELYSET: Christine McVie (i midten) har levd et tilbaketrukket liv etter at hun ga seg i Fleetwood Mac. Her da de ble innlemmet i Rock 'n Roll Hall of Fame i 1998. Fra venstre John McVie, Stevie Nicks, Christine McVie, Mick Fleetwood og Lindsay Buckingham. Foto: Scanpix/EPA/AFP/JON LEVY
TILBAKE TIL RAMPELYSET: Christine McVie (i midten) har levd et tilbaketrukket liv etter at hun ga seg i Fleetwood Mac. Her da de ble innlemmet i Rock 'n Roll Hall of Fame i 1998. Fra venstre John McVie, Stevie Nicks, Christine McVie, Mick Fleetwood og Lindsay Buckingham. Foto: Scanpix/EPA/AFP/JON LEVY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et av rockehistoriens mest hyllede og myteomspunnede band blir gjenforent i sin klassiske 70-tallsline-up.

Vokalisten og låtskriveren Christine McVie (70) har nemlig bestemt seg for å bli med i Fleetwood Mac igjen, 16 år etter at hun sluttet for å bli soloartist. Det har bandets talskvinne bekreftet overfor Billboard etter at trommeslager Mick Fleetwood ifølge Rolling Stone snakket om det fra scenen i helga.

- Vi håper å kunne annonsere en turné for det komplette bandet i løpet av 2014, sier Liz Rosenberg til Billboard.

McVie, som var gift med bassist John McVie fra 1968 til 1976, var i 28 år en viktig låtskriver i tillegg til å spille keyboard og synge for det som opprinnelig var et av de ledende banda i den britiske bluesbølgen.

«Say You Love Me», «Don't Stop» og «You Make Loving Fun» og flere andre av hennes låter var sterkt medvirkende til at Fleetwood Mac på midten av 70-tallet ble en av verdens største popband, selv om den nye vokalisten Stevie Nicks på det tidspunktet hadde overtatt mye av oppmerksomheten.

Siden hun slutta i bandet i 1997 har Christine McVie levd et forholdsvis tilbaketrukket liv på den britiske landsbygda. Hun ga ut soloplate «In the Meantime» i 2004, men har sjelden gjort konserter eller stilt opp i pressen.

Fleetwood Mac har i 2013 lagt bak seg en stor gjenforeningsturné der Christine McVie var den eneste som manglet fra gruppas mest kjente besetning. Da sa Nicks til Rolling Stone at jeg det var større sjanse for at en asteroide traff jorda enn av McVie skulle bli med ut på veien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!