Christopher Nielsen lager film igjen

Animert science fiction fra mannen bak «Slipp Jimmy Fri».

FESTIVAL: «Slipp Jimmy Fri» tok Christopher Nielsen til Cannes. Nå sender broren til rockelegenden Joakim «Jokke» Nielsen planetens siste nordmenn ut i verdensrommet i et generasjonsromskip.
FESTIVAL: «Slipp Jimmy Fri» tok Christopher Nielsen til Cannes. Nå sender broren til rockelegenden Joakim «Jokke» Nielsen planetens siste nordmenn ut i verdensrommet i et generasjonsromskip.Vis mer

Med et budsjett på ca. 100 millioner kroner er «Slipp Jimmy Fri» en av de dyreste norske filmene noensinne — og en av dem det har vært aller vanskeligst å få ferdig. Åtte år med finansieringsproblemer, utsettelser og konkurser tok det fra manuset ble påbegynt til filmen fikk premiere. Per i dag har den bare tjent inn en fjerdedel av det den kostet å lage.

Det har likevel ikke vært nok til å skremme Christopher Nielsen fra å sette i gang et nytt animasjonsprosjekt.

— Vi nærmer oss slutten på manusarbeidet nå og satser på å starte forprosjekt over sommeren, forteller produsent Lise Fearnley i Mikrofilm til Dagbladet.

Nordmenn i romskip

Mikrofilm utvikler filmen sammen med Nielsen. Fearnley har fra før blant annet produsert Oscar-vinneren «Den danske dikteren».

Nielsen ønsker foreløpig ikke å uttale seg om den nye filmen sin, men overlater til Fearnley å fortelle om den. Hun forteller at det dreier seg om et originalprosjekt, som ikke er basert på «To trøtte typer» eller noen av Nielsens andre tidligere arbeider.

— Dette blir science fiction. Filmen handler om den siste rest av det norske folk som er ute i et generasjonsromskip på jakt etter en levelig planet. Litt som Noas Ark må romskipet sendes av gårde for at menneskeheten skal overleve.

Mer vil Fearnley foreløpig ikke røpe om filmen, som foreløpig ikke har fått noe navn.

— Men vi jobber parallelt med manusteksten og det visuelle. Jeg kan trygt si at filmen preges av Christophers særegne stil.

Stor produksjon

Den nye filmen vil bli en stor produksjon, men skal ikke ligge an til å bli like dyr som «Slipp Jimmy Fri».

— Det vil bli en stor film i norsk sammenheng. Vi har et rikt univers å vise fram.

— «Slipp Jimmy Fri» var et filmprosjekt som møtte mye motgang underveis. Frykter dere at dette prosjektet skal bli like problematisk?

— Nei, bransjen er blitt så mye proffere det siste tiåret. Vi kommer ikke til å støte på like mange uforutsette hindringer.