Christopher Nielsen lager film om rulletrapp

Får millionstøtte.

LAGER NY KORTFILM Christopher Nielsen skal lage kortfilm der handlingen foregår i en rulletrapp. Her fra lanseringen av en ny tegneserie i 2010.
Foto: Jacques Hvistendahl.
LAGER NY KORTFILM Christopher Nielsen skal lage kortfilm der handlingen foregår i en rulletrapp. Her fra lanseringen av en ny tegneserie i 2010. Foto: Jacques Hvistendahl.Vis mer

(Dagbladet:) Christopher Nielsen, som tidligere blant annet har regissert «Slipp Jimmy fri», får støtte fra Norsk Filminstitutt til å lage kortfilmen «Rulletrappen».

De store spørsmålene Filmen beskriver som en dystopisk 3D-animasjonsfilm for voksne, basert på en tidligere Nielsen-stripe.

Den skal handle om tre personer som strever seg oppover i en rulletrapp som går nedover.

Mens de strever med dette, diskuterer de livets store spørsmål: Er lykken å jobbe seg til topps, eller blir man mer lykkelig av å slappe av i bunnen?

Ferdig neste sommer Filmen skal lages av produksjonsselskapet Qvisten Animation. Det er et av Skandinavias eldste og største animasjonsselskaper, og har i dag 30 ansatte.

De har blant annet jobbet med filmer om Pelle Politibil og Knerten, samt barneserien «Kutoppen».

«Rulletrappen» har et totalbudsjett på drøyt to millioner, og skal være ferdig sommeren 2014. Kortfilmen skal vare i åtte minutter.