Chrystalief på nett

Spørsmålene hamret inn til Peter Chrystalief på nettmøte i Dagbladet.no. To og en halv time tok det å svare på alle. Les svarene!

12. mars i år kom Chrystaliefs debutalbum «The O.K. Club», og kritikerne var ganske begeistret. - proppet med struttende og dekadente pophits, skrev Dagbladets Håkon Moslet. Plata fikk terningkast fem. BA ga samme karakter. Nettavisen kastet en firer på terningen, mens Romerikets Blad ga tre. Andre anmeldere likte overhodet ikke plata, i Scooter og Avis 1 fikk den nettopp 1.

Liker ikke hjembyen

Chrystalief har gjort alt selv på sin debut: han er sangeren, låtskriveren, produsenten, arrangøren og multiinstrumentalisten. Han blir stadig sammelignet med Prince og Espen Lind.

Peter heter egentlig Fisher til etternavn, og flyttet fra Tromsø for fem år siden. Sin første konsert som soloartist hadde han på Bylarm i Tromsø tidligere i år. Nå har han lite til overs for hjembyen.

- Jeg henger ikke med på glorifiseringen av Tromsø. Det er ikke akkurat verdens navle. Tromsø er en liten by der Janteloven herjer. Her blir man hatet dersom man stikker seg ut. Hvis du har et mål og kommer fra Tromsø, så møter du folk som synes du er latterlig. Folk burde heller gjøre noe sjøl enn å sitte på café og snakke skit, forteller Chrystalief til Dagbladet.

Velutviklet ego

- Jeg har alltid kjørt mitt eget løp. Og jeg har aldri lagt fra meg ideen om å bli noe. Rastløsheten er min last og min store fordel, sier Chrystalief, som allerede har opparbeidet seg et rykte for sitt velutviklede ego og sin stormannsgalskap.

- Hvorfor skal jeg være ydmyk? Helt fra jeg var tenåring, har jeg nok vært et irritasjonsmoment fordi jeg har stukket meg ut med klær og andre ting. Jeg kan være ekstremt selvopptatt, og kanskje også litt gær\'n. At folk eventuelt føler seg støtt av det jeg holder på med, får bare være. Jeg driter oppi hva folk sier om meg. Musikken lager jeg fordi jeg har et behov for det. Hvis ikke hadde jeg blitt syk i sjela. Jeg bare må rocke, sier 25-åringen.

Les Dagbladets anmeldelse av plata.

Lurer du på hva slags musikalske forbilder Peter har, hvorfor han har skiftet navn eller kanskje hva slags designer han bruker? Send inn dine spørsmål nå!

<B>PETER CHRYSTALIEF</B>: Svarte på dine spørsmål på Dagbladet.no.