Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Chuck E. Weiss

Ujevn, men superkul plate fra amerikansk raring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som Chuck E. Weiss' første plate på 18 år, «ExtremelyCool» (1999), er «Old Souls & Wolf Tickets» eksperimenterende i formen.

Weiss låter som en krysning av sin gamle samarbeidspartner Tom Waits og Dr. John og mikser tradisjonell blues, jazz, dixieland, cajun, sumprock og New Orleans-boogie og R&B à la Dr. John med den største selvfølgelighet. Derfor spriker også plata i mange retninger.

De mest normale låtene er «Down The Road A Piece» (duett med Willie Dixon fra 1970) og den tilbakelente «It Don't Happen Overnight», mens «Piggly Wiggly» og «Sneaky Jesus» bikker over mot det absurde. På den annen side er Weiss en utrolig spennende artist med en ekstremt høy kulhetsfaktor (extremely cool, altså...) som ikke et øyeblikk står i fare for å bli ordinær. Så her er det bare å nærme seg Mr. Weiss' skrudde musikalske og tekstlige univers med et åpent sinn...

Med QuickTime installert på pc-en får du også en bonus i form av videoen «Cub Scout Suit» - et liveopptak fra Viper Room i L.A. fra 1997.

Hele Norges coronakart