Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Churchill-bilder på utstilling

LONDON (Dagbladet): Englands populære statsminister sir Winston Churchill var en multikunstner. Den sigarrøykende politikeren skrev over 50 bøker, og nå viser en kunstutstilling at Winston Churchill også var en maler av klasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Churchill

Churchill startet sin malerkarriere etter fylte 40 år, men fra da av malte han «alt og alle»; fra sine ferier, sitt hjem, sin familie og alle sine venner. Nå er maleriene verd millioner av kroner og vel 100 av dem er samlet i en utstilling i Sotheby's i London.

Livsstil

Winston Churchill begynte å male i 1915, etter at han måtte gå av som marinesjef etter en ondsinnet kampanje. Og han utviklet malingen til å bli en livsstil.

- Var det ikke for malingen, kunne jeg ikke overlevd, sa Winston Churchill en gang.
Kunstkritikerne i London skryter uhemmet av Churchills evner som maler, og de hevder at dersom han hadde utviklet seg litt mer, kunne han blitt blant de aller beste.

Churchill likte å male livets lyse sider, og alle maleriene som er utstilt, er preget av optimisme og livsglede.

Rådyre bilder

Sir Winstons bilder er verd utrolig mye penger, men salg forekommer nesten ikke. Men et bilde ble nylig solgt for 1,7 millioner kroner, som er tre ganger mer enn verdisettingen.

Malerkunsten var viktig for Churchill, og de som kan mest om den gamle statsministeren, hevder at han ville vært overlykkelig for utstillingen dersom han hadde vært i live.
Bildene vil henge i to uker, og Sotheby's regner med at de nå har åpnet en utstilling som virkelig vil trekke folk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!