Chávez tar Norge videre

Det hadde hjulpet om alle statsansatte i Norge gikk med rød t-skjorte og omtalte Stoltenberg som «El Comandante».

FORBILDE? Eirik Vold skrev torsdag at flere elementer ved Hugo Chávez? politiske virke er relevante for de rødgrønne. Foto: Tomas Bravo / Reuters / NTB Scanpix
FORBILDE? Eirik Vold skrev torsdag at flere elementer ved Hugo Chávez? politiske virke er relevante for de rødgrønne. Foto: Tomas Bravo / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka skrev Dagsavisen at Ap's sentralstyre er splittet, mellom Jens Stoltenberg og Trond Giske, i synet på hva som er riktig valgkampstrategi. Nå har forfatter og journalist, Eirik Vold, strukket ut en hjelpende hånd og rådet dem til å lære av Venezuelas tidligere president Hugo Chávez.

I Dagbladet 13. juni kan Vold fortelle at det er flere elementer ved Chávez? politiske virke som er relevante for de rødgrønne. Flere i Manifest-miljøet har tro på denne strategien. Styreleder i Manifest, Magnus Marsdal, har uttalt at han synes Chávez, mest av alt, minnet om Einar Gerhardsen.

Kanskje har de et poeng? Når sant skal sies er det mye Stoltenberg kunne lært av Chávez. Norges liberaldemokratiske samfunnsinnretning har nemlig ikke gjort det lett for Jens. I motsetning til Chávez har ikke Stoltenberg noen personlig bankkonto som daglig fylles opp av statens oljeinntekter, fritatt for Stortingets budsjettkontroll og til egen frie disposisjon. En slik konto kunne unektelig gjort det litt lettere å finansiere SVs pengegalopp og holde liv i den rødgrønne entusiasmen. Som vi kjenner til fra Venezuela, må vi regne med litt svinn, men det skulle jo bare mangle om ikke statslederen får kjøpe seg et par landsteder på statens bekostning, når resten av pengene tjener saka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer