Cindy ny jente-favoritt..og nå tror alle hun kan vinne Idol

Cindy Hovde raser fram i Idol. Etter en ny artistisk maktdemonstrasjon i går kveld, overtok den spede 18-åringen fra Sætre i Hurum favorittstempelet blant Idol-jentene. Og samtlige fire dommere tror nå at hun kan vinne hele Idol.

Veddebyrået Unibet startet med Cindy Hovde langt nede på lista _ langt bak favorittene. Men det var før de to siste finalerundene.

Etter forrige fredag kløv hun opp på tredjeplass _ riktignok fortsatt solid bak lederduoen Jorun Stiansen og Ali Fuentes.

Bare Ali foran

Men etter framføringa av «Lady Marmalade» i går kveld ble Unibet så overbevist at byrået sendte Cindy opp på andreplass. At hun vinner hele Idol, gir nå bare 3,85 i odds.

Jorun Stiansen er passert _ oddsen for at hun vinner er nå oppe i 5,00.

Bare Ali Fuentes er nå en større favoritt enn Cindy _ sørlendingen med fløyelsstemmen står nå til 2,60 i vinnerodds hos Unibet.

- Det er fullt fortjent at Cindy nå er en større favoritt enn meg. Hun synger sinnssykt bra, mente den nå detroniserte jente-favoritten Jorun.

- Det er flott at folk orker å sette penger på oss, la hun til.

Stjerne i sikte: Ingen har hatt den utviklingen som tidligere så anonyme Cindy Hovde nå viser i Idol. I går kveld var hun den som «alle» ville snakke med, ved siden av utstemte David Bakke. Foto: Daniel Sannum Lauten
Stjerne i sikte: Ingen har hatt den utviklingen som tidligere så anonyme Cindy Hovde nå viser i Idol. I går kveld var hun den som «alle» ville snakke med, ved siden av utstemte David Bakke. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

«What a Feeling»

Cindy sjøl tok oppstusset rundt sin vevre person med stor ro i går. Og favorittstempelet bare gliste den tidligere så anonyme finalisten av:

- Jeg tar alt som det kommer. Det er så tilfeldig, alt som skjer i Idol. Neste gang kan det hende at jeg er på bånn. Man kan ikke planlegge, hverken å vinne Idol eller å gå videre hver fredags kveld.

- Hva skjer framover nå?

- Først skal vi til Skeikampen og opptre (i morgen, red.). Der skal jeg synge den jeg sang i kveld, og «Burning» av Maria Arredondo, som jeg sang forrige fredag. Og «Saving all my love for you» med Whitney Houston. skal jeg hjem og ha påskeferie. Men jeg vedder på at det går én dag, og så savner jeg Idol. Så jeg kommer nok til å jobbe litt i studio med låta jeg skal synge på den nye Idol-plate. Den heter «Learn to breathe» og er laget av ei svensk dame.

Og seere, gled dere til neste sangvalg i Idol fra Cindy:

- Jeg skal prøve meg på «What a Feeling» fra Flashdance. Men den er sinnssykt vanskelig, mener Cindy. Som har opparbeidet seg allverdens sjøltillit. Selv ikke den grove bommerten på slutten av gårdagens låt kunne vippe henne av pinnen:

- Det der skyldtes dårlig kondis. Eller små lunger, jeg vet ikke. Jeg er jo så lita. I alle fall var jeg så sliten at det slapp ut en vanvittig stor feil. Men så skar jeg bare en grimase og lo litt, forteller hun.

Tapte veddemål

Cindy var i går kveld mest opptatt av at hun hadde tapt et veddemål med en guttevenn hjemme i Sætre etter å ha gått videre i går:

- Å sævværn! ropte hun med et dialektord som ingen i studio hadde hørt før.

- Jeg har jo veddet med kameraten min. Hvis jeg kom kom videre etter denne finalen også, skulle jeg bli slaven hans. Sævværn, gjentok Cindy _ som har fransk mor, norsk far og bor på Hurumlandet.

- Blitt en artist

Alt går veien for Cindy Hovde disse dagene. Og nå tror samtlige dommere at hun kan nå finalen:

- Hun gjorde denne låta, «Lady Marmalade», på audition også. Tro du meg; Hun var ikke i nærheten av det hun gjorde med samme låt nå, mente Ole Evenrud.

- Hva er det hun gjør da?

- Cindy er blitt artist med stor a. Synge kan hun fra før. Men artistisk gjorde hun i kveld en prestasjon som ikke mange i Norge _ uansett erfaring _ gjør henne etter. Hun har hatt en vanvittig utvikling, og det er jo det vi dommere ser etter hele tida. Før var hun ikke synlig. Nå overskygger hun nesten alle i hver runde.

- Kan hun vinne hele Idol?

Har tippet vinneren

- Cindy er en outsider. Hun er en outsider, gjentar Ole Evenrud.

Idol-dommeren skryter av at han tippet Kurt som vinner _ og ble sett rart på _ da åtte finalister gjenstod for to år siden.

- Hva sier du i år da?

- Jeg vet hvem som vinner, jeg. Jeg har gitt Bjarne (Laastad, TV2-medarbeider, red.) lista med de fem øverste, i rangert rekkefølge. Jeg har lovet å ikke røpe tipset mitt offentlig. Men jeg kan vel røpe at jeg har to gutter og tre jenter på lista, sier Ole Evenrud til Dagbladet.

Mer fra dommerne

Kollega David Eriksen er ikke mindre imponert over Cindy Hovde:

- Hun har gått fra å være ei innadvendt jente, riktignok med en ren og pen stemme, til å stråle og takle selv en så grov feil som i kveld med en geip og et skuldertrekk. Cindy er blitt sjef, og jeg ser ikke bort fra at hun står på scenen når superfinalen går av stabelen i Oslo Spektrum 20. mai.

Tor Milde sier:

- Hun har en stemmeprakt utover det ordinære. Hun kan gå helt til topps i Idol. Hun er én av fire eller fem som kan bli årets idol.

Tone-Lise Skagefoss tror også på det nå:

- Cindy er sinnssyk. Hun kan gå helt til Spektrum.

Idol-Cindy: Har hatt en vanvittig utvikling, i følge dommer Ole Evenrud