Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cirque du Soleil: Tragisk sceneulykke rammer grunnleggerens familie

Grunnleggerens sønn døde etter å ha blitt truffet av teleskopisk lift.

NYSIRKUS:  Sønnen til Cirque du Soleil-grunnlegger Gilles Ste-Croix, Olivier Rochette, døde tirsdag som følge av en sceneulykke. Rochette arbeidet som tekniker, og er derfor ikke på dette bildet, som er fra en kostymeprøve før åpningen av Luzia i Toronto i juli. Foto: The Canadian press / Chris Young
NYSIRKUS: Sønnen til Cirque du Soleil-grunnlegger Gilles Ste-Croix, Olivier Rochette, døde tirsdag som følge av en sceneulykke. Rochette arbeidet som tekniker, og er derfor ikke på dette bildet, som er fra en kostymeprøve før åpningen av Luzia i Toronto i juli. Foto: The Canadian press / Chris Young Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Olivier Rochette døde i en arbeidsrelatert ulykke tirsdags kveld. Han var sønnen til Gilles Ste-Croix, som sammen med Guy Laliberté grunnla det verdenskjente nysirkuset Cirque du Soleil i 1984.

CNN skriver at Cirque du Soleil offentliggjorde nyheten i en pressemelding.

- Jeg er knust og ønsker å uttrykke min dypest sympati og støtte til familien på vegne av meg selv, og alle som arbeider hos Cirque du Soleil. Olivier har alltid vært en virkelig elsket kollega, og en del av vår nære familie, sier Daniel Lamarre, daglig leder i Cirque du Soleil i en pressemelding.

Ifølge pressemeldinga er Rochettes nærmeste familie, inkludert faren Gilles Ste-Croix blitt varslet om dødsfallet.

Slått ned av lift

Det var i forbindelse med forberedelsene til Cirque du Soleils forestilling «Luzia» i San Fransisco tirsdag, at Rochette skal ha blitt truffet av en teleskopisk lift.

Ifølge CNN skal politiet og myndighetene i San Fransisco være i gang med å etterforske ulykken.

Ulykken inntraff klokka 18.43, omtrent en time før showet skulle starte. Rochette ble sendt til sykehus, men døde av skadene.

Forestillingene som var planlagt tirsdag og onsdag ble Ifølge National post avlyst.

VERDENSKLASSE: Gabor Zippenfenig har hamlet verdens største gymnastikkopptredener i en utrolig samlig. Visse hentet fra det verdensberømte sirkuset Cirque du Soleil og flere fra europamesterskapet. La deg imponere. Video: InspiriProductions Vis mer

Flere ulykker

Det er ikke første gang at det skjer en ulykke hos Cirque du Soleil.

Rochettes død kommer bare dager etter at akrobat Lisa Skinner falt under et svevestunt i Brisbane, og brakk ryggraden og armen.

I 2013 døde tobarnsmoren Sarah Guyard-Guillot, da sikkerhetslina hun var festet i løsnet, og hun falt 15 meter under et show i Las Vegas.

Sjokkerte publikummere så da den Paris-fødte artisten falle i døden.

- Mange trodde det var en del av showet, men så hørte vi henne gråte, sier Dan Mosqueda til Las Vegas Sun.

Ifølge BBC skjedde ulykken fordi Guyard-Guillot beveget seg for fort oppover, slik at tauet hun hang i løsnet fra taljen. Cirque du Soleil ble bøtelagt, blant annet fordi Guyard-Guillot ikke hadde fått tilstrekkelig sikkerhetstrening, og fordi fallsikringen ikke var god nok.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!