«Civilization» kommer på konsoll

Strategi-klassiker får nytt publikum.

(Dagbladet.no): Spillserien «Civilization», skapt av Sid Meier, er et av strategispillenes «grand old men» - hittil er over åtte millioner spill solgt i serien.

Derfor er det ikke unaturlig at spillserien, som til nå har vært forbeholdt pc-spillere (med unntak), snart vil dukke opp også på spillkonsoller og håndholdte maskiner.

I en fersk pressemelding fra 2K Games blir «Civilization Revolution» i dag avduket, og ifølge den er det ikke småsaker strategifans har i vente:

- «Civilization Revolution» er spillet jeg alltid har hatt lyst til å lage. Vi er spente over muligheten til å benytte oss av kraften til de nye spillkonsollene, samt egenskapene til de håndholdte maskinene, til å skape et flott og unikt strategispill for nybegynnere i serien - i tillegg til de mange millioner fans rundt verden som allerede setter pris på «Civilizaton» på pc, uttaler Sid Meier i pressemeldingen.

I «Civilization»-spillene må spillerne kjempe for å bli verdensleder, ved å bygge opp en sivilisasjon fra bunn - og deretter lede denne til suksess. På veien må du mestre ressurshåndtering, kriging, diplopati, teknologiutvikling, og andre viktige sider ved enhver sivilisasjonsbygging.

I konsollutgaven av spillet skal det fortsatt være en svært involverende enspillerdel, men mulighetene for å spille mot andre over nettet er sterkt utvidet.

Ifølge pressemeldingen vil spillet slippes våren 2008, og det at det nevnes «achievements» tyder på en Xbox 360-release, helt sikkert i tillegg til PlayStation 3. Hvilke håndholdte systemer som antydes er heller ikke nevnt, men det skal ikke mye fantasi til for at man allerede nå kan begynne å glede seg til en Nintendo DS-versjon, i tillegg en utgivelse på PSP.

FRA FORRIGE SPILL: Dette bildet er hentet fra «Civilization IV» til pc - og kjenner man fansen av spillserien rett, vil de ikke ønske for store forandringer når «Civilization Revolution» nå kommer på konsoll og håndholdte maskiner. Foto: FIRAXIS / 2K GAMES
FRA FORRIGE SPILL: Dette bildet er hentet fra «Civilization IV» til pc - og kjenner man fansen av spillserien rett, vil de ikke ønske for store forandringer når «Civilization Revolution» nå kommer på konsoll og håndholdte maskiner. Foto: FIRAXIS / 2K GAMES Vis mer
ABE: Du møter flust av historiske statsledere i «Civilization»-serien, her er for eksempel Abraham Lincoln.