«Civilization»-utvikleren rammes av oppsigelser

- Skal ikke påvirke kvaliteten på «Civilization V».

||| Etter at spillbloggen Kotaku nylig fikk tips om at spillutviklerlegende Sid Meiers studio Firaxis nå stod ovenfor oppsigelser, har Markus Wilding (PR-ansvarlig for 2K Games) nå bekreftet at ryktene faktisk stemmer. 

Ifølge Wilding er det rundt 20 personer som må gå - og det inkluderer animatører, programmerere, designere og personer som jobbet med kvalitetssikring.

- Jeg kan bekrefte at Firaxis har stokket om på utviklingsressursene for å gjøre prosessen mer strømlinjeformet, redusere kostnader og maksimere ytelsen i studioet, sier Wilding til Kotaku, men han mener det ikke vil påvirke kvaliteten på spillene fra selskapet:

- Resultatet er å måtte eliminere 20 stillinger, men det vil ikke påvirke Firaxis evne til å utvikle og levere titler av beste kvalitet, inkludert det kommende «Sid Meier's Civilization V» og «Sid Meier's Civilization Network» til Facebook.

Firaxis er i avslutningsfasen med det deres nye spill strategispill i Civilization-serien. Det nye spillet har fått en helt ny spillmotor som for første gang bruker heksagonruter i stedet for firkanter.

Spillet vil i tillegg kunne generere tilfeldige kartområder, nok en nyhet som introduseres til denne populære strategispillserien.

«Civilization V» vant forøvrig også nylig prisen som det beste strategispill på årets E3 i Los Angeles.