Civilizations Vugge

Dagbladet.no har testet Civilization 3 for deg!.

800 f.kr.: Du tilhører et nomadefolk, men nå, under din ledelse, har folket bestemt seg for å bli bofast, bygge en by og starte en sivilisasjon. Dessverre er dere ikke det eneste folket som tenker slik. Med deg i førersetet kommer din sivilisasjon enten til å bli en supermakt eller et kapittel i historieboken.

Infogames og Firaxis games har kommet ut med oppfølgeren til de legendariske Civilization 1 og 2. Som det tredje spillet i denne serien, møtes Civilization 3 med store forventinger. Men med konkurranse fra store titler som Cesar, Call To Power, Empire Earth og Alpha Centauri kan det bli vanskelig for Civilization å bli en stor hit blant spillerne.

Det er ikke så veldig mye nytt i spillet, selv om Civilization 3 låner mye fra sine to forgjengere. Selvfølgelig er det bedre grafikk, bedre lyd, og bedre interface, men vi kunne ha håpet på litt mer utvikling.

Det er likevel et par nye ting: Strategiske ressurser, for eksempel. Du må ha en jerngruve for å lage riddere, og uran for å lage atombomber. Hver stamme bygger en soldattype som er unik for dem. Kineserne lager samuraier, og perserne lager immortals i stedet for swordsmen.

Det er som sagt ikke mye nytt i spillet, teknologitreet er det samme som i #2. De små filmene som du fikk se da du bygget et underverk har desverre gått tapt, og musikken blir litt irriterende i det lange løp. Fienden har blitt litt smartere, men ikke smart nok hvis du ikke spiller på det vanskeligste nivået.

Civilization har aldri vært et internettspill, til det tar spillet for lang tid.

Dette problemet har heller ikke blitt rettet på. Map-editoren er derimot like bra som alltid.

Civilizations fravær av framgang kan bli dets fall. Jeg synes det blir for mye av det gamle, og mange andre titler innenfor samme sjanger gir deg mer for pengene.