Clapton planker Åge A!

Eric Clapton Åge Aleksandersen?

 Det er fortsatt et stykke fra Namsos til Royal Albert Hall. Men det er et ubestridelig faktum at Eric Clapton på sitt nye album planker Åge tone for tone. Ledemotivet i sangen Clapton og Greg Phillinganes har kalt «Broken Hearted» er første del av verset i Åges «Dekksgutten». Langt unna grensene for det uanstendige i plagiatsammenheng, men dog. Du kan sjekke sjøl i morgen, da Claptons album «Pilgrim» ligger i butikkene - og selvfølgelig vil være anmeldt på vår web.

Bløff?

Neida, de er en levende virkelighet. Larvikbandet Bløff er ute med en såkalt promosingel, hvilket betyr at den ikke skal legges ut til folkets glede - i hvert fall ikke før den eventuelt blir liggende på en LP. Tungrockerne har funnet gleden i technotrommer og synther, og gjør forsøk på å oppsummere 1997 i det faktum at Morten Harkets kone det året forsøkte å bli popstjerne. Et og annet tyder vel på at også andre bærer på liknende drømmer? Malen for sangen finner du igjen i DumDum Boys' «Møkkamann».

Tricky & PJ Jarvey

De gjør singel sammen. «Broken Homes» kommer på Island (distr.: Polygram) i mai. Sangen ble spilt inn i januar, og vil også dukke opp på Trickys neste album som kommer en gang på sommeren.

 Det er ikke første gang de to samarbeider. Tricky spilte bl.a. support for Polly Jean under hennes «To Bring You My Love»-turné i England. PJ Harveys neste album er utsatt til høsten, etter at hun i det siste har brukt tid i filmstudio. Hun har en rolle i regissøren Hal Hartleys spillefilm «The Book Of Life».

Dylan & Morrison

Bob Dylan tar med seg sin gamle venn Van Morrison på en turné langs vestkysten av USA i mai. Start i Vancouver 14., slutt i Las Vegas 24. Det planlegges konserter på det Sør-Amerikanske kontinentet i april.

C-Bo

Co-Bo heter egentlig Shawn Thomas, og gjør en viss furore som rapper. Nå er fyren arrestert, som følge av lyrikken på albumet «Til' My Casket Drops». Det skiller seg ikke vesentlig fra andre gangsta-rap-album, men saken er at C-Bo i 1994 ble løslatt på prøve etter et gjengopprør som endte med at ett gjengmedlem død. Man løper bare ikke fra slike meritter i Statene - heller ikke som lyriker.

Noel Gallagher

Noel Gallagher skal på auksjon. Det handler om sanger han spilte inn på en demo en gang mellom 1985 og 1986. Han ga dem til en kamerat han jobba sammen med som anleggsarbeider, en kar som mener han er i sin fulle rett til å legge varene ut for salg. Auksjonshuset Christie's er stedet, 30. april. Forventa salgssum: 10 000 dollar, eller nær 80 000 norske.

 Sangene bærer følgende titler: Womb To Womb, Baj, I Am The Man, England, I Don't Think So, What's It Got To Do With You?, No Cause For Alarm! og Have Fun!

 Oasis platedebuterte ikke før i 1992, og ingen av «de glemte sangene» er å finne på noen Oasis-utgivelse.