Claptons gitarbygger øverst på Norsktoppen

Øivin Fjeld har levert spesialgitarer til Eric Clapton og Mark Knopfler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hyggelig det. Da har vi vel truffet folkesjela, sier en beskjeden Øivin Fjeld på telefon fra gitarverkstedet i Fredrikstad.

Det er nærmest en sensasjon at en en utfordrerlåt i «Kanskje på i Norsktoppen» går til topps på selveste «Norsktoppen» uka etter.

Og det har aldri før skjedd et helt ukjent band.

Eric Clapton og Mark Knopfler

- Jeg har vært med som programleder siden slutten av 80-tallet. Kan knapt huske at det har hendt før _ bortsett fra Rentate Lade i fjor _ og Ole Ivars, Zigvart Bergerzen d.y. og Sputnik for mange år siden, forteller Rune Alstedt i NRK P1.

Øivin Fjeld spiller i bandet Fjeldbæk sammen med et knippe old boys-musikere fra Østfold. For et par uker siden kom debutalbumet «Onsdagsbok», etter navnet på den dagen de øver.

Men det er som gitarbygger han er mest kjent. Oppfinnelsen av den lille gissgitaren blir sett på som en liten revolusjon i gitarmiljøet.

- Eric Clapton har bedt om _ og fått en gitar.

- Mark Knopfler bruker den, og er kommet med forslag på noen forandringer. Gitaristen til Elton John bruker den, plusse en rekke andre kjente norske og utenlandske gitarister, sier Fjeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer