Claudia Acuña

Strålende Norges-debut for chilensk sanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Wind from the South» (Verve) heter chilenske Claudia Acuñas første internasjonale CD, og den New York-bosatte sangerens første konsert i Norge ble en varm og varmende opplevelse.

Acuña har åpenbart lært mye av sangere som Betty Carter og Dee Dee Bridgewater, men måten hun blander påvirkningen med sin egen bakgrunn på, blant annet ved å synge like mye på spansk som engelsk, gjør stilen hennes emosjonell på en annen måte, og gir henne særpreg i flokken av gode jazzsangere. En røff uptempoversjon av Violeta Parras «Gracias a la vida» («Jag vil tacka livet») og amerikanske standarder («Prelude To A Kiss», «My Romance» o.a.) ispedd hennes egne låter ble framført med stemmeprakt, spontanitet og innlevelse, og en ung, gnistrende trio (Jason Lindner, piano; Orner Avital, bass; Dafnis Prieto, trommer) ga Acuña en ledsagelse som må ligge tett opp til enhver sangers drøm.

Ideer og utfordringer ble kastet inn og taklet med tæl, teknikk og utilslørt spilleglede, og den gode følelsen av å høre så vel en kvartett som fire enkeltmusikere med stor framtid ble sterkere og sterkere fram mot siste ekstranummer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer