Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Claudia Scott

Noen få ganger dukker det opp plater som umiddelbart framkaller gåsehud og positive vibrasjoner. Altfor sjelden er avsenderen norsk, men her er Claudia Scott med en plate som suger seg fast. Jeg får bare lyst til å rope høyt så all hører det: Kjøp!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun må dele æren med medprodusent/tekniker/lydkunstner Erik Honoré, mest kjent for sitt arbeid med Velvet Belly. De startet samarbeidet på «Emanuel's Secret» (1997), og utvikler det videre i en enda mer helstøpt retning på «Soul On Soul». Her er loops, samples, rhodes og mellotron blandet med lap steel, fuzz-gitarer, bass og trommer. Hurra for medmusikerne Tom Rudi Torjussen, Jon Bassvas, Jørn Raknes og Vidar Iveland Ersfjord og en ekstra takk til Raknes for mykt jazzgitarspill på «The Devil's Choice».

Men framfor alt synger Claudia så vakkert, kontrollert og modent at det er en nytelse å høre hver eneste strofe. Munnspiller er hun også!

Etter den litt dystre starten «Cry For Us All», er det håpet som vinner. Claudias tekstunivers er spennende, og hun har laget en positiv plate full av kjærlighet og varme. Hør bare «Drown In You» og «Unconditionally», og du blir mild som en sommerbris.

Hun er mer inspirert av jazz og tripphopp denne gang.

Plata er spilt inn i New Orleans, og påvirkning herfra og derfra smelter sammen og former Claudias eget musikalske univers. Ni av de elleve låtene har hun skrevet selv {ndash} hvorav to sammen med broren Rolf. Avslutningsvis gjør hun en versjon av «Northern Sky» som Nick Drake definitivt vil nikke anerkjennende til fra der oppe et sted. Det eneste jeg har å utsette er at plata varer bare vel 38 minutter!