Claudia Scott

Claudia Lorraine Scott (f. 1957, Bergen) er country-dronningen som ikke får lov til abdisere. Til tross for hele tre rimelig køntri-fri soloplater på 90-tallet er har fortsatt mange problemer med å si «Claudia Scott» uten samtidig å høre en slide-gitar i bakhodet og tenke på Casino Steel og Ottar «Big Hand» Johansen.

Men så hadde jo også Scott mye større kommersiell suksess med denne countryrock-trien på 80-tallet enn hun hadde på med sine egne soloplater på 90-tallet. Eksempelvis solgte «Emanuels Secret» (1997) bare 7ø000 eksemplarer tross for kritikerros og over en million kroner i TV-annonsering.

Scott debuterte på vinyl allerede 11 år gammel på plata «Best of Country & Western», som annenstemme og gitarist i farens band «Clive Scott & The Skyvegians». Hennes kommersielle gjennombrudd som artist kom med «Will The Circle be Unbroken» (Scott/Steel/Johansen) i 1983.

Kjendisstatusen ble sikret etter Grand Prix-deltagelse sammen med den trønderske tungrockmafiaen TNT/Stage Dolls i 1986. Ronnie le Tekrøs hylende gitarsolo og gitarknusing holdt ikke til mer enn sjette-plass for låta «Rock'n'roll Band», men Scott sitt stramme miniskjørt og særdeles tidsriktige tuperte høysåte var med på å sikre førsteplasseen i Se og Hørs kåring av Norges Mest Sexy Kvinne samme år.

Scott har deltatt på en rekke plater sammen med andre artister, deriblant Locomotives, Teencats, Carlene Carter og Tom Russel. Hun deltok også på «Cohen på norsk». På nittitallet har hun gitt ut tre soloplater som alle har fått meget varm mottagelse hos kritikerne, mens det platekjøpende publikum har vært noe kjøligere. Scott er utdannet sykepleier, og deltok i 1997 i den ikke helt vellykkede velgermobiliseringen «Kultur for Jagland».