Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cleese i særklasse

John Cleese sin tv-serie «Fawlty Towers» er kåret til tidenes beste av britiske fjernsynmedarbeidere. Men også Monty Python's Flying Circus kom høyt på lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hotell i særklasse» er blitt vist om igjen og om igjen på norsk fjernsyn siden premieren i 1975. Serien ble laget fram til 1979. «Fawlty Towers» er fortsatt populær, mange år etter at den opprinnelig ble laget. Nå planlegger tysk fjernsyn å lage en tysk kopi, og John Cleese har takket ja til å delta på en eller annen måte.

Stor jury

Tilsammen 1600 personer som arbeider som programskapere, skuespillere, kritikere og akademikere i fjernsyn utgjorde juryen som kåret «Fawlty Towers» til tidenes beste fjernsynsserie, melder Reuters. British Film Institute arrangerte avstemningen.

Fawlty Towers handlet om den stressa hotelleieren Basil Fawlty og hans kone Sybil. I tillegg gjorde ikke den spanske kelneren Manuel, værelsespiken Polly eller stamgjesten Major Gowen livet noe enklere for Basil.

Disse seriene toppet listen over de beste fjernsynsproduksjonene, ifølge juryen:

1. Fawlty Towers

2. Cathy Come Home

3. Dr. Who

4. The Naked Sivil Servant

5. Monty Python's Flying Circus

6. Blue Peter

7. Boys from the Blackstuff

8. Parkinson

9. Yes Minister / Yes Prime Minister

10. Brideshead Revisisted

JOHN CLEESE spiller hotellverten Basil Fawlty.
«I KNOW NOTHING, I'M FROM BARCELONA» er vel kanskje kelneren Manuels mest kjente replikk.