Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cleopatra

KLASSIKER3 disker, WS 2.35:1, Dolby 5.1

Neste film»»

««Forrige film

Lenge før dataanimasjon og digitalteknikk muliggjorde filmer som «Ringenes herre», «Gladiator» og «Titanic», var «Cleopatra» i en særklasse. Lang, stor og imponerende. Med tusenvis av levende, ekte statister. Og med et drama i kulissene som langt overgikk det på lerretet.

Denne giganten av en film fra 1963 markerer slutten på en epoke i Hollywood - og filmen, som fremdeles en av de dyreste i historien, ble nesten slutten på 20th Century Fox.

DVD-utgivelsen er som filmen: Stor og flott. På to disker får du det vel fire timer lange eposet (med en svært interessant kommentar fra bl.a. skuespiller Martin Landau), mens den tredje disken inneholder ekstramateriale. Det beste er en to timer lang dokumentar som i detalj forteller historien om dette vanvittige prosjektet. Budsjettoverskridelsene, krigen mellom regissør og filmselskap, og for alle sladderglade: Historien om Elizabeth Taylor og Richard Burtons stormfulle romanse. Wow.

Hollywood er ikke hva det en gang var. Neste film»»

««Forrige film

««Tilbake til hovedsiden

<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=280 hspace=2 align=right><tr><td class=\'BakgrFaktaboks\' bgcolor=\'#CCCCCC\' valign=top rowspan=\'2\' width=\'1\'><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'1\' height=\'1\'></td><td class=\'BakgrFaktaboks\' bgcolor=\'#CCCCCC\' width=2 valign=top><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'2\' height=\'1\'></td><td bgcolor=\'#CCCCCC\' valign=top class=\'BakgrFaktaboks\'><font face=\'Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\' style=\'font-size:11px\' size=\'-2\'> Linker </font></td></tr><tr><td valign=top width=\'2\'><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'2\' height=\'1\'></td><td align=left valign=top width=277><font size=\'-2\' face=\'Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\' style=\'font-size:11px\'> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> <a href="http://www.historyinfilm.com/cleo/cleohome.htm">Filmen på historyinfilm.com</a><br> </font></td></tr><tr><td colspan=\'3\'> </td></tr></table>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media