FIKK LANCER: I anledning av at Ice-T offentliggjorde sin rolle i «Gears of War 3», stilte han opp med dette splitter nye Lancer-gæveret han fikk i gave - den første ut fra samlebåndet av en ny kolleksjon med «Gears of War 3»-effekter. Foto: SNORRE BRYNE
FIKK LANCER: I anledning av at Ice-T offentliggjorde sin rolle i «Gears of War 3», stilte han opp med dette splitter nye Lancer-gæveret han fikk i gave - den første ut fra samlebåndet av en ny kolleksjon med «Gears of War 3»-effekter. Foto: SNORRE BRYNEVis mer

«Cliff, jeg er nødt til å være med i spillet ditt»

Og slik ble Ice-T med i «Gears of War 3».

||| LOS ANGELES (Dagbladet): Enkelte hemmeligheter er ikke lett å holde på. For rapperen Ice-T ble fristelsen for stor, da han forleden fikk tilbud om å spille i det kommende Xbox 360-spillet «Gears of War 3».

Det tok ikke lang tid før Ice-T nevnte dette på videotjensten Ustream - og dermed var katta ute av sekken. Ingen nyheter er imidlertid offisieller før de offisielt lanseres, og i natt norsk tid skjedde det.

På en eksklusiv «Gears of War 3»-visning ble Ice-T kalt opp på scenen av seriens skaper Cliff Bleszinski, der han klart ga uttrykk for sin kjærlighet til spillserien som han nå deltar i.

Ordnet via telefon I forkant sa ryktene at Ice-T selv hadde kontaktet Bleszinski, ettersom han var så stor fan av spillserien. Til Dagbladet.no forteller imidlertid Ice-T at dette ikke er helt korrekt:

- Det var ikke sånn det skjedde. Jeg var på Jace Hall-showet, Jace er en venn av meg, og han begynte å spørre meg om spill. På den tiden spilte jeg «Call of Duty», og han spurte meg om jeg spilte «Gears of War». Da jeg sa ja, fortalte Jace at han var i «Gears 3» med en figur som het Jace, og jeg sa «bullshit, jeg burde være i spillet, hvordan i helvete kom du med i spillet», sier Ice-T til Dagbladet.

- Senere ringte Jace til Cliffy B mens han var hjemme hos meg, og jeg snakket med Cliff på telefonen. Dette var ekte - mye av det som skjer hjemme hos meg er iscenesatt, men dette var ekte - så jeg sa «Cliff, jeg er nødt til å være med i spillet ditt». Han viste seg å være en fan av meg, og lurte på om jeg ville være med i spillet.

Ice-T sa selvfølgelig ja til dette, og resultatet ble at de utviklet en figur ved navn Griffin som han kunne spille - et navn som ifølge Ice-T er første gang han uttaler offisielt, til Dagbladet.

Ice-T har tidligere lånt bort stemmen sin i spill som «Grand Theft Auto: San Andreas» og «Scarface», men han har også vært ivrig på å fronte sin fascinasjon for spill som «Modern Warfare 2» på Twitter - som da han poserte med nattkikkerten som fulgte med spesialutgaven til sistnevnte spill.

PARTNERE: «Gears of War»-skaper Cliff Bleszinski, Ice-T, og spillseriens produsent Rod Fergusson. Foto: SNORRE BRYNE
PARTNERE: «Gears of War»-skaper Cliff Bleszinski, Ice-T, og spillseriens produsent Rod Fergusson. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer

- Du kan egentlig bare bruke den kikkerten til å gå rundt på kjøkkenet, om du skjønner hva jeg sier. Jeg var faktisk en Ranger i militæret, og du ville fått ræva di sparket med den kikkerten, så god er den. Men det er imponerende at de klarer å lage noe som kan la deg se i mørket, og så gi det bort. Jeg håpet at det var en del av spillet, men det var mest en suvenir, sier Ice-T, før han må opp til scenen for å introdusere spillfiguren sin.

Mer «Gears of War» Etter sceneopptredenen, får vi også et øyeblikk med Cliff Bleszinski, som er så hes at han helst vil spare stemmen sin. På spørsmål om hva som skjer med Gears of War-serien etter at den påtenkte trilogien er over, er han åpen:

- Hvem vet? Alt jeg vet er at jeg vil ta serien i en unik og interessant retning. Ikke bare nok et Gears-spill, noe annerledes - hvem vet hva som skjer?

- Alt tyder jo på at dette ikke er en spillserie som er klar for å legge inn årene?

- Alt denne business handler om, er at hvis hvis et spill gjør det bra, så lager du bare et nytt spill. Men jeg har ikke lyst til å gjøre det - jeg har lyst til å gjøre noe annet. Du er alltid nytt til å gjenoppfinne franshisen din.

Dagbladet.no fikk på samme tilstelning prøve den nye flerspillermodusen Beast, som er en utvidelse av den allerede klassiske Horde-modusen. Her får du spille monstrene som du kjempet mot i Horde-modusen - og disse inntrykkene kommer vi tilbake til i en egen artikkel.

GLAD I SPILL: Ice-T sendte ut dette bildet på Twitter etter at han fikk spesialutgaven av «Modern Warfare 2». Foto: PRIVAT
GLAD I SPILL: Ice-T sendte ut dette bildet på Twitter etter at han fikk spesialutgaven av «Modern Warfare 2». Foto: PRIVAT Vis mer