Cliff og Norm saksøker Cheers

John Ratzenberger og George Wendt, bedre kjent som bargjestene Cliff og Norm, går til sak mot produsentene av tv-serien Cheers.

De to hadde svært sentrale roller i serien som også har gått på norsk tv. Nå går de til sak mot Paramount Pictures for å få rettighetene til figurene de spilte.

Rettsoppgjøret går helt tilbake til 1993, da Paramount satte ut snakkende roboter som liknet på Cliff og Norm i flyplassbarer. De to skuespillerne ville ikke at utseendet deres skulle brukes slik, og saken har versert i rettssystemet i California siden den gang, skriver LA Times.

Nå skal saken opp for amerikansk høyesterett, som trolig vil komme med sin kjennelse i løpet av fjorten dager.

- Dette er en stor sak i Hollywood. Hvis en produsent krever retten til å bruke en skuespillers utseende, kan Warner Bros bruke Harrison Fords ansikt for å selge sigaretter og øl - så lenge figuren er kledd som Indiana Jones, sier skuespillernes advokat, Dale Kinsella.

Paramount mener at skuespillerne ble leid inn i en rolle som selskapet har skapt. Dermed har ikke skuespillerne juridiske rettigheter til rollepersonen. De understreker at situasjonen nok ville vært annerledes for skuespillere som Charlie Chaplin og Groucho Marx.

CHEERS-GJENGEN: Fra venstre: Kelsey Grammer (Frasier), Rhea Perlman (Carla), John Ratzenberger (Cliff), Ted Danson (Sam), Woody Harrelson (Woody) og George Wendt (Norm).