SLUTTER: Cliff Williams sier nå at han er klar for å slutte etter alle forandringene som har skjedd med bandet AC/DC. Foto: wenn.com/ NTB Scnapix.
SLUTTER: Cliff Williams sier nå at han er klar for å slutte etter alle forandringene som har skjedd med bandet AC/DC. Foto: wenn.com/ NTB Scnapix.Vis mer

Usikker framtid for AC/DC

Cliff Williams slutter i AC/DC

- Jeg er bare klar for å stoppe turnélivet.

(Dagbladet): Det har lenge vært spekulert om det går mot slutten for det populære hardrockbandet fra Australia. I en ny video postet av AC/DC på Facebook forteller Cliff Williams at han nå slutter.

- Klar for å stoppe turnélivet

- Det har vært litt av en reise. Helt fantastisk, sier Williams i videoen som ble postet på Facebook.

Bandet ble stiftet i 1973 av Angus Young, Malcom Young, Dave Evans, Larry van Kriedt og Colin Burgess. Siden den gang har det vært utskiftinger, sykdom og dødsfall har gjort at AC/DC med årene har minket sine medlemmer.

På 80-tallet døde vokalist Bon Scott av alkoholforgiftning og i 2014 kunngjorde gitarist Malcom Young at han måtte forlate bandet på grunn av sin utbrytende demens.

- Det er på tide for meg å forlate bandet, fordi vi har mistet Malcom, Bon, alt forandres når du mister noen på den måten, forteller en åpenhjertig Williams.

- Alt forandres uansett, så det er ikke egentlig det som gjør det heller. Jeg er bare klar for å stoppe turnélivet, sier han.

Bare to igjen

Når Williams nå forlater bandet er de bare to gjennværende medlemmer, Angus Young som var med å starte det hele i 1973, og vokalist Axl Rose, som egentlig bare har steppet inn som vikar den siste tiden.

AC/DC-vokalist Brian Johnson måtte i mars trekke seg fra bandets pågående turné på grunn av risiko for totalt hørselstap.

Den gang annonserte bandet ifølge Rolling Stone at en gjestevokalist skulle komme på plass slik at turneen kunne fortsette.

I sin tid steppet Johnson inn for Bon Scott, da han døde i 1980.

I fjor hadde bandet nok en utskiftning i rekkene, da trommis Phil Rudd ble dømt til åtte måneders husarrest, etter å ha blitt tiltalt for drapstrusler og oppbevaring av narkotika.

Nå som Cliff Williams også trekker seg fra bandet, er det usikkert hva som skjer med AC/DC framover. Williams forteller i videoen at dette var det eneste riktige for ham å gjøre:

- Jeg er glad altså, nå er det familietid og meg selv som står i fokus.