Clint og Mel i norsk film?

Clint Eastwood er aktuell som regissør for Hollywood-versjonen av den norske filmen «Insomnia». Mel Gibson ønskes til hovedrollen som søvnløs politimann i midnattsol.

Hollywood-selskapet Witt Thomas kjøpte i 1998 rettighetene til å lage en amerikansk versjon av Erik Skjoldbergs «Insomnia» fra Norsk Film. Nå er prosjektet i ferd med å bli realisert.

- Produsenten Paul Witt forteller at de for tiden arbeider med en fjerde og siste utgave av manuset. Tanken er å la Clint Eastwood regissere filmen med Mel Gibson i hovedrollen, sier Norsk Films økonomidirektør Truls Kontny til Dagens Næringsliv.

Overfor avisen understreker han imidlertid at ingenting er endelig avklart og at det blir mye «namedropping». Men Gary Springer som arbeider for Norsk Film i USA bekrefter at det Warner-eide selskapet arbeider målbevist med prosjektet og at Gibson og Eastwood kan være aktuelle.

I «Insomnia» reiser to politimenn fra Oslo til Tromsø på oppdrag. I den amerikanske versjonen av manuset drar de fra en amerikansk storby på vestkysten til Alaska. Årsaken er at midnattsolen er et sentralt element i filmen.