Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Clinter'n står på

Clint Eastwood fyller 73 i neste uke. I går viste han den nye filmen sin, «Mystic River», i Cannes.

- Jeg har tenkt på å pensjonere meg i 30 år, men for å si det slik: Bli ikke overrasket om det dukker opp noe nytt igjen om ikke så altfor lenge, sier Clint.

Det er 50 års forskjell mellom yngste og eldste deltaker i årets konkurranse. Yngst er den iranske jenta Samira Makhmalbaf (23).

«Mystic River» er den 24. filmen Clint Eastwood regisserer. I Cannes deltar han i hovedkonkurransen hvor deltakerne kjemper om Gullpalmen. Det er snart 45 år siden han slo gjennom som skuespiller.

Misbruk av barn

«Mystic River» handler om tre barndomskamerater som via drapet på den enes datter ufrivillig møtes igjen som voksne.

Hovedbesetningen består av Sean Penn, Tim Robbins og Kevin Bacon. Laurence Fishburne og Laura Linney har framtredende biroller. Tematikken i filmen er mishandling og seksuelt misbruk av barn.

- Misbruk av barn er den verste forbrytelsen av alt som finnes på jorda. Gjennom denne filmen forsøker jeg å vise hvordan en slik forbrytelse påvirker alle som blir berørt, sier Clint Eastwood.

Stjernelag

Hele skuespillerbesetningen har jobbet intenst med filmen. Sean Penn var ikke i Cannes i går, han var opptatt med en annen filminnspilling. Men Tim Robbins og Kevin Bacon fortalte om innsatsen fra skuespillerne, som Eastwood i går kalte et stjernelag.

- Vi møttes etter arbeidstid for å jobbe og drive leseprøver med hverandre, sier Tim Robbins.

Kevin Bacon følger opp:

- Og vi var mye ute sammen og hadde det hyggelig også.

Ikke tegneserie

Det er langt mellom sekstitallets spagettiwesterns og «Mystic River». Men så har også Clint Eastwood blitt en mer alvorlig mann på sine eldre dager.

- Publikum får avgjøre om de liker filmen. Men jeg håper og tror at det fortsatt er et marked for et voksent publikum som vil se slike filmer. For å si det sånn, så er jeg for gammel til å lage tegneserier, selv om jeg fortsatt elsker å lese dem, sier Clint Eastwood.

Budsjettet på filmen anser han for å være lavt.

- Derfor er jeg også svært fornøyd med å ha fått alle de skuespillerne jeg ville ha, sier han.

Prisdryss i Cannes

DE FÅ UTVALGTE: Det er ikke mange amerikanere med under årets festival i Cannes. Men Clint Eastwoods «Mystic River» deltar i hovedkonkurransen. I går hadde han med seg Tim Robbins (f.v.), Kevin Bacon og Laura Linney til Cannes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media