Clinter'n synger i ny film

På soundtracket til Clint Eastwoods nye film «Midnight in the Garden of Good and Evil» cd-debuterer den aldrende stjernen som vokalist med en rusten og litt hjelpeløs - men sjarmerende røst. Med på plata er også datteren Alison og skuespilleren Kevin Spacey.

Du har sett Clint Eastwood både foran og bak kamera; som steintøff cowboy eller som ydmyk, men bestemt regissør. Men du har aldri hørt ham synge på plate før.

Riktig nok har Clinter'n sunget før - én gang for nesten 30 år siden. Det var i western-musikalen «Paint Your Wagon» fra 1969. Men mest kjent fra den filmatiseringen er nok Lee Marvins bassbrumming i låta «Wanderin' Star».

Snubler i dypbassen

Om du ikke husker det, eller ikke har hørt ham synge, har du forsåvidt ikke gått glipp av noe. For et stort sangtalent er han ikke, der han nærmest løfter seg etter hårene for å nå opp til tonene - forgjeves.

Men tatt i betraktning at han ikke er noen proff sanger, så er det slett ikke verst. Clinter'n spiller faktisk på at han ikke er noen sanger, for han gjør morsomme vokale kromspring:

Et par ganger utfordrer han dypbassen, og snubler ned i kjeller'n - med et smil, formoder vi.

Datteren kan

Plata inneholder 14 mainstream/storband-jazzlåter, skrevet av Johnny Mercer. Det er låta «Ac-cent-tchu-ate The Positive» Clint Eastwood synger. Han har også produsert cd-en sammen med Matt Pierson.

Bedre går det for datteren Alison Eastwood, som synger «Come Rain Or Come Shine».

Hun synger virkelig behagelig på klassisk, kvinnelige 50-tallsvis ä la Billy Holliday.

Alison har også en mindre rolle i filmen.

I hovedrollene finner vi John Cusack og Kevin Spacey. Sistnevnte gjør en fullgod innsats i låta «That Old Black Magic», og viser at han er en langt bedre sangen enn filmens regissør og musikkprodsuent.

Clint Eastwood har tidligere vist at han er en lidenskapelig jazzentusiast. Det kom bla til syne i «Bird», en film om jazzlegenden Charlie «Yardbird» Parkers liv.

Filmen «Midnight in the Garden of Good and Evil» har norgespremiere i mars. Den handler om reporteren John Kelso (John Cusack) som blir sendt til byen Savannah for å dekke det årlige, ekstravagante juleselskapet. Arrangøren er byens mest prominete og fargerike person, Jim Williams (Kevin Spacey).

Dreper elskeren

Williams blir arrestert for mordet på sin elsker Billy Hanson (Jude Law, som også spiller lord Alfred Douglas, Oscar Wildes mannlige elsker i filmen «Oscar Wilde»). Williams hevder det skjedde i selvforsvar og satser på at juryen vil frigi ham.

Filmen er basert på en dokumentarbok av John Berendt.