Clinton knuste konas bokrekord

Bill Clintons selvbiografi «Mitt Liv» selger som hakka møkk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den tidligere presidentens murstein av en selvbiografi ble lagt ut for salg i USA i går. Allerede etter første dag var det klart at dette selger som hakka møkk. Tusener sto i kø utenfor to bokhandlere i New York, der Bill Clinton møtte opp for å signere og småprate med bokkjøperne.

Mer enn 400 000 bøker ble solgt bare i USA på åpningsdagen. Det er ny førstedags salgsrekord for ei ikke-skjønnlitterær bok. Clinton knuste med det kona Hillarys rekord fra i fjor, som hun satte med 200 000 solgte eksemplarer av boka «Levende historie», melder nyhetsbyrået AP.

Det er likevel ingen bok som har solgt mer første dag enn «Harry Potter og føniksordenen». Da den kom ut i fjor, ble fem millioner eksemplarer revet vekk i løpet av èn enkelt dag.

Trykker flere

Salgstallene ville fått enhver forlegger til å gni seg i henda - og Clintons er intet unntak. Forlaget Alfred A. Knopf lover nå å trykke opp 725 000 flere eksemplarer. Det bringer det totale antallet opp i 2,25 millioner, og det blir trolig flere.

- Vi ser usedvanlig sterke salgstall for «My Life», ikke bare i USA, men verden over, sier forlaget i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer